Tips voor een aesthetically pleasing Instagram feed

Social media is tegenwoordig haast niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Hoewel er steeds meer gebruik wordt gemaakt van filmpjes, vind ik het zelf nog steeds het lekkerste om te kijken naar foto's. Dat doe ik op Instagram, waar ik zelf ook regelmatig post. Omdat ik vaak de vraag 'Hoe krijg je zo'n mooie feed?' krijg, leek het mij leuk om vandaag weer wat tips te delen!


Voordat ik met dit artikel begin, een kleine disclaimer; er is op Instagram geen goed of fout. Plaats vooral lekker wat je leuk vindt, of het nou bij elkaar matcht of niet. Aangezien ik zelf gelukkig wordt van een matchende feed -én hier veel vragen over krijg- ga ik hier vandaag dieper op in. Dat wil echter niet zeggen dat jouw feed niet goed is als hij niet aan die eisen voldoet.

Omdat ik onlangs mijn feed heb aangepast leek dit mij het perfecte moment voor dit artikel. Op bovenstaande foto zie je mijn oude feed, en het eerste wat je ziet is roze. Hoewel ik mijn oude feed nog steeds prachtig vind, ben ik des te blijer met mijn nieuwe feed. Die zie je hieronder. Hier heb ik nog steeds gebruik gemaakt van een roze leidraad, maar is het geheel wel een stuk rustiger en volwassener geworden.


Bij het creëren van je feed is het belangrijk om jezelf af te vragen; waar houd ik van, wat wil ik delen en wat wil ik uitstralen? Voor mij is dat heel makkelijk. Ik houd van fashion en beauty, luxury en ik wil gaan voor een combinatie van schattig, chique en rustig. Een volwassenere versie van mijn vorige feed.

Bij het opbouwen van je feed is het belangrijk om te werken met kleuren die met elkaar matchen. Bij mijn zijn dat roze en wit, maar voor een pop of color plaats ik na elke vijf foto's een foto in Tiffany's blue. Belangrijk is dat je in al deze kleurenthema's genoeg materialen en producten hebt om mee te kunnen fotograferen. Als jij namelijk een roze feed wilt maken, maar helemaal niks hebt in het roze, wordt dat natuurlijk al snel lastig.

Ik vind het zelf fijn om foto's in het voren te maken. Als je ongeveer 3 foto's op voorraad hebt, kun je precies kijken welke foto je mooi vindt op welke plek. Zo kun je nog een beetje schuiven voordat de foto's al op je feed staan; dan kun je ze namelijk niet meer omwisselen zonder ze opnieuw te moeten posten.

Naast de matchende kleuren vind ik het zelf ook erg fijn om een matchende bewerking te kiezen. Ik heb zelf een aantal presets gemaakt in Adobe Lightroom die ik 99% van de tijd gebruik. Omdat ik altijd werk met dezelfde lampen is de belichting van mijn foto's vrijwel identiek. Met deze minieme filter die ik erover heen gooi krijg ik een iets meer rose gold effect, die mijn foto's helemaal af maakt.

Wat betreft filters; maak je foto's niet te licht of overbewerkt. Als ik terug kijk naar mijn feed deed ik dat vroeger wel; dan waren mijn foto's zo licht dat de producten eigenlijk niet meer helemaal goed zichtbaar waren. Nu zijn de foto's nog steeds licht, maar niet onduidelijk. Je wilt ten slotte wel dat iedereen kan zien wat je nu precies hebt gepost.

& thats it. Easy peasy, lemon squeezy. Een mooie feed maken is echt geen hogere wiskunde, en als je er een beetje feeling (en vooral plezier!) voor hebt, kom je een heel eind. 

'' Wat post jij graag op Instagram?

4 opmerkingen

 1. Mooie feed! Ik vind Instagram ook heel leuk en post vooral wat ik leuk vind op dat moment, al zie je wel een grote lijn in de foto's (Parijs :))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je feed is erg leuk! Ik ben je gelijk terug gaan volgen. :)

   Verwijderen
 2. Ik was hier vroeger eigenlijk helemaal niet zo mee bezig, maar nu let ik er echt op dat de foto's in mijn feed een mooi geheel vormen. Ik moet zeggen dat me dat bij anderen ook altijd wel aanspreekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wauw wat een prachtige nieuwe feed zeg. Ik volg helemaal wat je zegt en vind het een prachtige weergave van de dingen die je opnoemt waar je van houdt!

  BeantwoordenVerwijderen