Boek Review | De beller op lijn vier - J.D. Barker


De afgelopen tijd verslind ik boeken. Ik las altijd al graag, maar ik merk dat ik echt weer een periode heb waarin ik al mijn vrije tijd aan boeken besteed. Die tijd die ik normaal op mijn telefoon zit, gebruik ik nu om boeken te lezen. Niet slecht, toch? Ik las onlangs het nieuwste boek van J.D. Barker uit; de beller op lijn vier. Ik kan alvast verklappen dat ik niet helemaal enthousiast ben, en ik deel graag met jullie waarom.

Jordan Briggs is de koningin van de New Yorkse radio. Ze neemt geen blad voor de mond en deelt dagelijks haar ongezouten mening met meer dan vijf miljoen luisteraars. Op een dag spreekt ze de inbellende Bernie, die live een spelletje wil spelen. Jordan moet kiezen tussen Ubers of taxi’s. Ze kiest taxi’s en vergeet het gesprek al snel. Tot er vlak voor haar kantoor zeven taxi’s ontploffen.

Terwijl de brandweer en ambulances uitrukken en het aantal slachtoffers oploopt, hangt Bernie weer aan de lijn. Zo begint een klopjacht op een onzichtbare, volledig losgeslagen moordenaar – live gevolgd door vijf miljoen luisteraars. Is Jordan sterk genoeg om dit gruwelijke spel te winnen?

Goed. Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen; wat is de hoofdpersoon een verschrikking. Jordan Briggs kreeg het vanaf de eerste pagina voor elkaar om mij te irriteren. Ik kan je zeggen dat ik dat nog nóóit eerder heb gehad bij een boek. 

Ondanks de slechte start tussen mij en Jordan -;)- ben ik geen opgever en besloot ik rustig af te wachten of de situatie zou beteren. Jordan Briggs is echter niet mijn type. Ze is een tikkeltje té arrogant, waardoor het niet leuk of luchtig is om naar haar gezwets in de ruimte te 'luisteren'. 

Gelukkig worden de hoofdstukken van Jordan afgewisseld met Cole; rechercheur moordzaken. Hij is een heel stuk sympathieker dan Jordan en maakt een heleboel goed. Een volledige tegenpool van mevrouw Briggs.
Het begin van het boek komt héél, héél langzaam op gang. Het duurde echt tot een bladzijde of tweehonderd voordat ik een beetje spanning begon te voelen. Gezien het boek vierhonderd pagina's heeft, geeft het niet heel veel moed als je pas na die eerste helft van het boek kunt genieten.

De verhaallijn en vooral het plot zijn namelijk echt niet slecht. Langzaam worden de touwtjes met elkaar verbonden en vallen de puzzelstukjes stukje voor stukje in elkaar. Het is goed uitgedacht en vrijwel alles is realistisch en kloppend. Afgezien van een paar kleine aspecten waarvan ik betwijfel of het daadwerkelijk op die manier zou verlopen, maar dat terzijde. 

Het boek wordt naarmate het einde vordert langzaam toch een beetje spannend, als de dader een -spoiler alert- bekende van Jordan gijzelt. Vanaf dat moment lijkt Briggs een beetje menselijkheid in zich te hebben en krijgen we een fractie van een andere kant van haar te zien. 

Al met al is De beller op lijn vier best een prima boek. De verhaallijn is goed, maar hij had écht makkelijk de helft dunner kunnen zijn. Op bol heeft het boek een gemiddelde beoordeling van 4.5 ster, maar zelf zou ik hem niet meer dan drie sterren geven. Of twee en een half, ik twijfel. ;) Net voldoende, maar ik zou hem absoluut niet opnieuw lezen als ik dit van te voren had geweten.

'' Wat is het laatste boek dat jij las?

1 opmerking

  1. Jammer dat het boek tegenviel. Momenteel lees ik PS uit Parijs van Marc Levy, erg leuk met een beetje humor erin.

    BeantwoordenVerwijderen