De voordelen van een traplift


Een traplift klinkt misschien als een dure uitgave, maar hoeft dat helemaal niet te zijn. Zo'n lift in je huis kan een flinke uitkomst zijn wanneer je iets minder goed te been bent, wat ouder wordt of bijvoorbeeld een immuunziekte hebt waardoor het een zware opgave kan zijn om de trap op te lopen. Ik kwam onlangs tot de ontdekking dat het zelfs mogelijk is om een tweedehands traplift aan te schaffen en vertel je daar graag wat meer over!

De voordelen van een traplift
Volgens mij worden een groot deel van de trapliften aangeschaft wanneer mensen een dagje ouder worden. Als je op leeftijd bent kan het steeds lastiger worden om te lopen. Laat staan om dan een hele trap op te gaan. Sommige ouderen kiezen er dan voor om te verhuizen, maar er zijn ook veel ouderen die juist in hun eigen huis willen blijven wonen.

Een traplift is dan de perfecte oplossing. Met behulp van een traplift is het een stuk eenvoudiger om naar boven te komen. Het is in principe een kleine aanpassing voor het huis, maar wel één met een groot resultaat. Een verhuizing brengt ten slotte meer ter weeg.

Hoewel ouderen misschien het eerst in je op komen, zijn er nog veel meer situaties waarin een traplift gewenst kan zijn. Er zijn helaas heel veel mensen die minder goed te been zijn. Door een afwijking aan de spieren bijvoorbeeld, een immuunziekte of misschien wel een operatie waar je langdurig van moet herstellen. Allemaal ontzettend vervelend; zo'n traplift is dan een echte uitkomst. Niet alleen voor die persoon zelf, maar ook voor zijn/haar/hen naasten. Iemand helpen om een trap op te komen kan namelijk ook best lastig zijn, en je wilt geen ongelukken veroorzaken.

Gebruikte traplift
Als je een traplift wilt aanschaffen moet je er van uit gaan dat je een paar duizend euro kwijt bent. Dat is een serieus bedrag, zeker voor mensen die het wat minder breed hebben. Dat is precies de reden waarom ik zo enthousiast ben over Smienk; zij verkopen namelijk ook gebruikte trapliften! 

Op de website van Smienk zag ik de volgende tabel met prijsvergelijkingen:

Traplift voor een rechte trap:
Nieuwe traplift (rechte trap): €2630 tot €5399
Gebruikte traplift (rechte trap): €1690 - €2890

Traplift voor een trap met bochten
Nieuwe traplift: €5095 - €10580
Gebruikte traplift: €2590 - €6000

Een gebruikte traplift scheelt je dus ongeveer 50% op de nieuwprijs. Mij zou het niets uitmaken als een traplift al eens eerder in een andere woning is geïnstalleerd, zeker niet als het zó veel geld scheelt.

Traplift huren
Ben je van plan voor een kortere periode gebruik te maken van een traplift? Dan is het een goede optie om een traplift te huren. Bij gebruik voor minder dan zes maanden is dit voordeliger dan het aanschaffen van een traplift. 

Bij het huren betaal je een startbedrag. Dit startbedrag is inclusief vermaken naar je trapsituatie, volledige technische controle en montage. De hoogte van dat startbedrag is afhankelijk van de situatie van de trap en de wensen. 

Na dit startbedrag start je huurcontract en betaal je maandelijks €90.00. Dit is tevens inclusief onderhoudsbeurten én 24/7 hulp bij pech. 

Welke optie werkt voor jou?
Bij het aanschaffen van een traplift is het dus goed om alles van te voren op een rijtje te zetten. Hoe lang zal de traplift naar verwachting nodig zijn, wil ik een nieuwe of ga ik voor een gebruikte traplift? Ik weet in ieder geval dat zo'n traplift echt een uitkomst kan zijn!

Dit artikel bevat betaalde promotie.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen