Het vernieuwde HEMA nail care assortiment


Het proberen van nail care producten vind ik altijd ontzettend leuk. Hoewel ik niet meer op dagelijkse basis nagellak draag, vind ik het wel altijd belangrijk dat mijn nagels er netjes en verzorgd uit zien. Toen ik dit geweldige pakketje van HEMA binnen kreeg, was ik dan ook gelijk nieuwsgierig. Zij lanceerden onlangs een nieuwe nail care lijn, en die deel ik vandaag graag met jullie!


Hoewel mijn pakketje niet alleen bestond uit vier van de nieuwe nail care producten, begin ik daar wel mee. In totaal lanceert HEMA 8 nieuwe nail care producten. Dat zijn als volgt;

Clear nail hardener:  transparante nagelverharder met amethistextract. Versterkt nagels waardoor deze minder snel zullen breken of (in)scheuren.
Pink nail hardener: nagelverharder met amethistextract. Versterkt nagels waardoor deze minder snel zullen breken of (in)scheuren.
Neon goodie nail hardener: nagelverharder met watermeoenextract. Versterkt nagels waardoor deze minder snel zullen breken of (in)scheuren. Geeft een mooie glans aan de nagels.
Smooth & polished ridge filler & base coat: verbergt ruw oppervlak van nagels, vult oneffenheden op en rillen; geeft je nagels een gladder uiterlijk. Kan als transparante lak worden gebruikt of als basislak.
All-in-one base & top coat: vertraagt chippen en krassen door (gekleurde) nagellak in een beschermend schild te wikkelen. Creëert een beschermende film op nagels die helpt om beschadiging van je nagellak te voorkomen.
Softening nail butter: verzorgt nagels en nagelriemen, met macadamiaolie.
Cuticle oil: nagelriemolie met amandel- en olijfolie beschermt en voedt je nagels en nagelriemen. Minstens 95% van de ingrediënten is van natuurlijke oorsprong.
Cuticle remover: nagelriem verwijderaar met aloë vera extract, verzacht de nagelriemen.
Quick dry drops: versnelt het drogen van nagellak, met vitamine E.

Ik ontving vier van deze producten, namelijk; de cuticle oil, de clear nail hardener, de smooth & polished ridge filler & base coat én de quick dry drops.

Al deze producten komen in de verpakkingen die we al jaren van HEMA gewend zijn. Vroeger kocht ik regelmatig nagellakjes van HEMA, dus ik vind deze verpakkingen altijd lekker nostalgisch.

De cuticle oil ruikt lekker naar amandel en breng je eenvoudig aan met het handige kwastje. Smeer hem daarna uit met je vingers, laat hem intrekken en je nagelriemen voelen aan als nieuw ;). De nagelriem olie is wat vetter en het duurt daardoor iets langer voordat hij helemaal goed is ingetrokken. Ik gebruik hem daarom zelf het liefste voordat ik ga slapen; dan heeft hij de hele nacht om lekker zijn werk te doen.

De clear nail hardener heb ik nu ongeveer een weekje in gebruik, dus ik vind het lastig om hier al een eerlijk oordeel over te vellen. Bij een nail hardener merk je het resultaat vaak pas na weken. Ik heb wel het idee dat mijn nagels iets minder snel inscheuren, dus ik hoop dat dat de komende tijd zo door blijft gaan.

De smooth & polished ridge filler is de perfecte base coat voor onder je nagellak. Ik heb zelf helaas wat groeven in mijn nagels. Niet heel diep, maar ze zijn er zo af en toe wel. Deze base coat is net wat dikker dan een gewone base coat en vult die groefjes daardoor net even wat mooier op. Dit is voor mij echt een goede base coat!

De quick dry drops zijn niet helemaal zoals de drops die ik gewend ben. Meestal hebben dit soort drops namelijk een pipetje, maar bij dit product is het een kwastje. Ik zou je overigens niet aanraden om met het kwastje over je nagels te gaan na het lakken, want dan kan je opnieuw beginnen. Je gebruikt hem het beste door echt een druppel van het kwastje op je nagellak te laten vallen.

Of ik nu echt verschil merk met de quick dry drops... nee. Ik heb niet het idee dat mijn nagellak er nu echt sneller van droogt.


Naast de fijne nail care producten mocht ik ook nog vier nieuwe nagellak kleuren ontvangen, perfect voor het aankomende herfst seizoen. Van links naar rechts (en boven naar beneden) ontving ik de volgende kleurtjes:

Keep Going Gold
In A Jiffy Brown
Go Fast Red
Pronto Purple


Ik denk dat jullie wel kunnen raden welke kleur mijn favoriet is... In A Jiffy Brown! Deze prachtige, lichtbruine kleur schreeuwt herfst en bracht ik ook gelijk aan op mijn eigen nagels. Elke keer dat ik er naar kijk word ik hier weer heel enthousiast van.

Keep going gold is een mooie, gouden nagellak met een hele hoop shimmers. Vaak merk je bij dit soort gouden kleurtjes dat ze niet zo goed dekken, maar bij deze lak is dat gelukkig niet het geval. De nagellak heeft namelijk een goede, dekkende basis met daar doorheen de shimmers. Deze dekt in twee laagjes!

Go fast red staat absoluut in mijn rijtje als volgende nagellak. Ik draag het namelijk niet meer dagelijks, maar probeer het de laatste tijd toch weer wat vaker aan te brengen. Deze mooie kleur heeft opnieuw prachtige shimmers, al zijn deze net wat subtieler dan bij de gouden lak.

Last but not least hebben we pronto purple. Een mooie, paarse lak. Dit is het enige lakje waarvan je het beste nog even een derde laagje kunt gebruiken. Zoals je op de foto ziet is hij met twee laagjes nét niet volledig dekkend en schijnt hij op sommige plekjes nog wat door.

Ik ben absoluut enthousiast over deze mooie herfst tinten. Zeker de eerste drie kleurtjes zou ik zelf op mijn nagels dragen. De kleurtjes dekken goed én drogen ook aardig snel.

Op de potjes staat dat de lakjes drogen in 40 seconden, maar dat is helaas niet helemaal het geval. Als ik mijn nagel na die 40 seconden aanraak krijg ik echt nog een vingerafdruk in de lak. Na een minuutje of twee is de lak echter droog genoeg om hem voorzichtig met de vingers aan te kunnen raken.

Het enige product waar ik niet helemaal enthousiast over ben zijn de quick dry drops, maar voor de erst denk ik dat HEMA goed haar best heeft gedaan. Ik ben al naar de HEMA in ons dorp geweest om te kijken of ze de softening nail butter ook hadden, maar die heb ik tot op heden nog niet kunnen scoren. Ik probeer het aankomende week nog een keertje, want daar ben ik ook erg nieuwsgierig naar. Daar zal ik dan nog een korte review van delen op mijn Instagram Stories.

Nagellak - €3.25 per stuk
Cuticle oil - €3.60
Nail hardener - €3.00
Quick dry drops - €3.60
Smooth & polished ridge filler & base coat - €3.60

'' Wat is jouw favoriete nail care product?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

2 opmerkingen

  1. Mooie kleuren, maar te fel voor mij. Ik draag eigenlijk vrij weinig nagellak. Ik zou wel weer een mooie rustige kleur willen gebruiken, maar vergeet het steeds :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nagelverzorgingsproducten zijn hier altijd welkom. Prachtige herfstkleuren trouwens! Staan samen ook heel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen