Mijn interieur- en exterieur wensen


Ik ben gek op het aanpassen van ons interieur en exterieur. Hoewel ons huis netjes is (en de meeste ruimtes ook goed zijn afgewerkt), blijven er dingen die beter kunnen. Ik heb altijd een lijstje met dingen die ik nog graag zou willen aanpassen of toevoegen, en die deel ik vandaag met jullie.

Kozijnen schilderen
Hoewel ik het interieur erg belangrijk vind, is het exterieur minstens even belangrijk. Doordat ons huis op sommige plekken nog enkel glas had werd het erg vochtig in ons huis. Wij konden ontluchten wat we wilden, maar op de een of andere manier had dat weinig tot geen effect.

We hebben daarom eind vorig jaar een offerte laten opmaken voor het plaatsen van dubbelglas. Uiteraard met de daarbij behorende, nieuwe kozijnen. Helaas werd de afspraak steeds verplaatst, wat er in resulteerde dat ze na de zomervakantie pas werden geplaatst. Ik durf niet precies te zeggen van welke houtsoort onze kozijnen zijn, maar vaak worden er in kozijnen vuren balken verwerkt.

Onze kozijnen zitten gelukkig al in de grondverf, maar moeten nog wel worden afgelakt in een kleur naar keuze. Afgelopen week kochten wij hier verf voor en ik hoop dat mijn vriend er deze week mee kan beginnen. We zijn gegaan voor een off white verf, die hopelijk mooi uitpakt. Ik heb er het volste vertrouwen in. 

Voordeur schilderen 
Alsof het schilderen van de kozijnen nog niet genoeg werk is (wij zijn niet zo gek op schilderen), willen we ook de buitendeur gaan verven. Deze is momenteel grijs, maar is door de vorige bewoners heel slordig geschilderd. Dit is wel een klusje voor het voorjaar, maar ik kan niet wachten om hier mee aan de slag te gaan.

Ik heb al even wat rondgekeken op Pinterest en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat het van grijs naar donkergroen gaat. Ik vind dat heel chic staan in combinatie met een gouden brievenbus, onze gouden huisnummers én gouden deurknop. Ik kan niet wachten om het resultaat hier van te zien. 

Nieuw vloerkleed
Ook voor binnen ben ik niet snel tevreden. Er is ten slotte altijd ruimte voor verbetering! Wij wonen nu bijna drie jaar in dit huis en hebben al die tijd hetzelfde vloerkleed. Vanaf het begin vond ik hem al niet top en helaas wordt hij er niet mooier op. Het vloerkleed wat wij nu hebben is roze en ik wil deze graag vervangen voor iets in off white/crème. Zo'n ultra zacht kleed, heerlijk!

Toilet make-over
Last but not least zou ik ons toilet graag en make-over willen geven. Ons toilet is eigenlijk heel goed afgewerkt (hij is echt nog maar een paar jaar oud), maar de vorige bewoners hebben alles zwart gemaakt. Zwarte tegels op de vloer én een zwart muurtje achter het toilet. Het enige wat nog wit is, zijn de muren en het plafond.

Nu denk ik dat de meeste mensen ons toilet juist heel mooi zouden vinden; ik vind het niets. Ik heb alles in ons interieur heel erg licht en heb juist totaal geen affectie met het verwerken van donkere kleuren. Zeker niet in zo'n kleine ruimte als het toilet. Ik wil dan ook heel graag vervanging voor de zwarte tegels.

Als je iets gaat betegelen is het handig om daarbij een tegelprofiel te kiezen. Tegelranden zijn namelijk kwetsbaar en wil je goed beschermen. Daarvoor is een hoekprofiel de oplossing!

Voor nu valt mijn lijstje met wensen best mee, maar zodra er iets is afgevinkt heb ik er ongetwijfeld snel weer iets aan toegevoegd. Dat afwerken vind ik overigens altijd heel belangrijk; het is niets voor mij om op drie plekken tegelijk bezig te zijn.

'' Zijn er nog wensen in jouw interieur of exterieur? 

Dit artikel bevat betaalde promotie.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen