Boek Review | Beth O'Leary - De Roadtrip

Mijn eerste kennismaking met de boeken van Beth O'Leary is inmiddels al weer een paar jaar geleden. Ik maakte eigenlijk 'per ongeluk' kennis met deze auteur door op Bol te scrollen. Ik was op zoek naar een nieuw boek om te lezen en kwam toen eigenlijk per toeval terecht op The Flatshare. Dit boek las ik destijds in het Engels en vond ik zó geweldig dat ik ook het boek hierna gelijk aanschafte; The Switch. Gelukkig voor ons zijn deze twee boeken inmiddels ook in het Nederlands vertaald én is dat ook gelijk het geval met Beth haar nieuwe boek; De Roadtrip.
Hoewel ik voorheen met plezier Engelse boeken las (en zelfs ook een hele periode had waarin ik alleen maar Engels las) lees ik tegenwoordig vrijwel alleen nog maar Nederlandse boeken. Ik merk dat ik dit toch wat lekkerder vind en zo echt mijn momentje van ontspanning kan vinden.

Addie en Dylan hebben elkaar vermeden sinds hun relatie stukliep. Nu moeten ze ongepland 600 kilometer lang een auto delen. Wat er ook gebeurt, deze roadtrip zal niemand ooit vergeten… Addie en haar zus Deb zijn voorbereid op een epic roadtrip van het zuiden van Engeland, waar ze wonen, naar een bruiloft in Schotland. Snacks, playlist, route: alles ligt klaar.
Eén kleine botsing later, en hun Mini heeft opeens drie extra passagiers: Dylan, Addie’s ex-vriend; zijn beste vriend Max, die meer issues heeft dan een gemiddeld weekblad; en de onbekende Rodney, die niemand eigenlijk kent maar die ook een lift naar de bruiloft nodig had.

De Roadtrip wordt verteld vanuit het perspectief van Addie én Dylan; een schakeling tussen het heden en het verleden. Je leest hoofdstukken over hoe de twee elkaar leerden kennen én waar het uiteindelijk allemaal fout mee ging. Deze hoofdstukken wisselen zich af met het heden, waarin je samen met Addie en Dylan onderweg bent. Een roadtrip naar een bruiloft.

Ik was in eerste instantie even bang dat het boek misschien wat saai zou zijn; het speelt zich ten slotte allemaal af in een klein autootje. Mijn angst dat het boek daardoor claustrofobisch zou aanvoelen was -gelukkig- nergens voor nodig. De schrijfstijl van Beth O'Leary is precies zoals ik hem van haar gewend ben; geweldig. Het boek leest als een sneltrein door de korte hoofdstukken, vlot geschreven zinnen én heerlijke humor. 

Het boek zit vol met romantische en ontroerende scènes die er voor zorgen dat je steeds meer het gevoel hebt de personages uit het boek goed te kennen. 

Doordat je toch wel heel nieuwsgierig wordt waarom Addie en Dylan nu precies uit elkaar zijn gegaan blijf je gegarandeerd verder lezen. Ik had althans de stiekeme hoop dat de twee toch weer samen zouden eindigen. Of dat ook daadwerkelijk het geval is, dat mag je zelf uit gaan vinden! 

De Roadtrip is het perfecte boek voor op een regenachtige dag. Trek een dikke trui (en een extra paar sokken) aan, zet een kop thee voor jezelf en ga lekker met een dekentje op de bank zitten. De Roadtrip is een heerlijk feel good boek die je binnen een dag uit wilt lezen. 

Titel: De Roadtrip
Auteur: Beth O'Leary
Aantal pagina's: 320 pagina's
Uitgeverij: de Fontein Romans & Spanning

'' Wat is het laatste boek dat jij hebt gelezen?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

3 opmerkingen

  1. Dit lijkt me een heel leuk boek! Dank voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit lijkt mij echt een leuk boek! Thanks voor het delen :) ik zet hem op mijn wishlist.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt als een leuk boek. Ik heb tot nog toe geen boek van Beth O'Leary gelezen, maar ben het wel al langer van plan, misschien is dit een goede om mee te beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen