De nieuwe HEMA geurlijnen


Ik denk dat de kans klein is dat je wist dat dit artikel zou gaan om drie nieuwe geuren van HEMA, als je de titel niet had gelezen. Dat was in ieder geval precies wat ik dacht toen ik deze flacons in handen had. HEMA heeft goed hun best gedaan door drie nieuwe -100% vegan- geurlijnen op de markt te brengen. Ik heb drie van deze parfums ontvangen en deel ze héél graag met jullie.Dat HEMA de laatste tijd goed bezig is met het vernieuwen van hun assortiment hoef ik je niet meer te zeggen. Ik heb het merk de afgelopen tijd flink wat aandacht gegeven op mijn blog, wat niets meer dan verdiend is.

Bij het zien van het persbericht over deze nieuwe geurlijnen werd mijn interesse voor HEMA gelijk weer gewekt. Ik ben dol op parfums en laten we eerlijk zijn; als ze goed betaalbaar zijn, is dat alleen nog maar fijner.

HEMA komt in totaal met drie nieuwe geurlijnen: Niche, Namaste & Smell the Roses. De geuren zijn er allemaal in verschillende uitvoeringen; eau de toilette, eau de parfum (in 50 of 60 ml) tasflacons én body mists. Een flink aanbod! 


Ik ontving uit elk van deze drie geurlijnen één parfum. De eerste geurlijn is Namaste. Deze geurlijn bestaat uit drie verschillende geuren; Soft Blush, Warm Love en Pure Bliss. HEMA omschrijft deze geurlijn zelf als volgt: Inspireer een groter gevoel van welzijn met de schoonheid van natuurlijke en zuivere geuren. Een authentieke parfum collectie gemaakt met liefde en ingrediënten van 98% natuurlijke oorsprong.

De vormgeving van deze flacon is eenvoudig, speels en zelfs een beetje chique door de houten dop. Als ik het moet vergelijken met een ander merk doet het flesje mij een beetje denken aan de kleine parfums van Rituals. Ik krijg er een beetje zo'n spa gevoel van! Een mooi flesje, dat absoluut.

Warm Love opent met topnoten van jasmijn en mandarijn, bloeit langzaam open met hartnoten van vanille en pruim en laat je huid achter in de basisnoten van vetiver en benzoë. Warm Love is een zoete, simpele en bloemige geur. De geur blijft ongeveer een dagdeel hangen, waarna ik het zelf wel lekker vind om hem even bij te werken. Twee spraytjes in de ochtend, twee in de middag en twee in de avond.


De tweede geurlijn is de lijn Smell The Roses. Deze bestaat uit vier verschillende geuren; Night Crush, Happy Me, Pretty in Rose en Morning Walk. HEMA beschrijft deze lijn zelf als volgt; Het leven bestaat uit duizenden momenten die je vastlegt en deelt. Neem de tijd om te genieten van de schoonheid van het leven en smell the roses….Een collectie van geuren die je mee terug neemt naar herinneringen en gekoesterde emoties.

Deze geur opent met topnoten van lychee en rode bessen, bloeit open in een hart van rozen en framboos en sluit met de basisnoten van vanille en tonka bonen. Night Crush is een zoete geur met een vleugje vanille om hem net dat beetje warmte te geven. Ik rook bij het opspuiten van deze geur gelijk de framboos. Naarmate je de geur langer draagt wordt deze framboos wat mysterieuzer en warmer. Ik zou dit omschrijven als de perfecte geur voor een zwoele zomeravond.

Net als de vorige geur blijf je Night Crush ongeveer een dagdeel (een uurtje of vier-vijf) goed ruiken. Hoewel ik wat betreft geur eerder zou reiken naar Warm Love, vind ik de flacon van Night Crush wel héél erg leuk. Doet mij in de verste verte een beetje denken aan de vormgeving van de flacons van Molton Brown. Die hebben ook zo'n mooie, ronde dop.


Last but not least ontving ik ook nog een geur uit de geurlijn Niche. HEMA omschrijft deze geurlijn zelf als volgt; Omarm het leven met deze iconische collectie van hoogwaardige en unieke geuren, vol karakter. Signature parfums gemaakt met de fijnste ingrediënten en geïnspireerd door de haute parfumerie.

In de Niche geurlijn zijn er wederom drie verschillende geuren; Orris Rose, Amber & Cedarwood en Jasmin & Orange Blossom. Ik ontving daarvan de geur Amber Cedarwood.

Amber & Cedarwood is eigenlijk precies zoals zijn naam dat omschrijft; een houtige geur met een vleugje amber. De geur komt mij ontzettend bekend voor, maar ik kan hem zo 1-2-3 nog niet plaatsen. Het is in ieder geval een geur die mij doet denken aan een andere bekende geur. 

Wat ik wel weet is dat dit absoluut mijn favoriet van de drie is. Ik ben altijd gek op warme, sensuele en houtachtige geuren. Doordat deze geur ook gelijk een stukje sterker is dan de andere twee blijft deze ook een stukje langer hangen. Als ik deze draag heb ik eigenlijk niet de behoefte om hem gedurende de dag bij te werken. Natuurlijk zwakt de geur op den duur wat meer af, maar misschien vind ik hem aan het eind van de dag juist nog wel lekkerder.

De flacon van Amber & Cedarwood is het meest chique van allemaal (als je het mij vraagt), en ik snap waarom deze in de categorie Niche valt. Als je hier een dure merknaam opplakt en er vijftig euro meer voor vraagt, weet ik zeker dat velen dat er met plezier voor zouden betalen.

HEMA heeft mij in ieder geval positief verrast met deze drie nieuwe geurlijnen. Als je nog op zoek bent naar wat Sinterklaas of Kerst cadeautjes, dan zou ik je zeker aanraden de HEMA eens binnen te stappen. De parfums zien er namelijk chique uit, maar de prijsjes zijn heel zacht. Precies zoals we gewend zijn van HEMA!

NICHE parfums (60 ml) €13.00 | Namaste parfums (50 ml) €10 | Smell the roses parfums (50 ml) €9.00
'' Welke van deze geuren spreekt jou het meeste aan?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

2 opmerkingen

  1. Ik ben heel benieuwd! Ik heb ze ook en ga ze binnenkort uitgebreid proberen. Op basis van jouw review ben ik het meest benieuwd naar Warm Love.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruik de blauwe night walk.Ik weet dat ik er rare blikken mee krijg als man maar dat kan me niet bommen .Tis betaalbare vegan parfum 👍🏻👍🏻👍🏻.

    BeantwoordenVerwijderen