Het halen van je motorrijbewijs


Een autorijbewijs heeft tegenwoordig bijna iedereen. Ik heb mijn rijbewijs inmiddels al weer een jaar of zes en kan mij eigenlijk niet meer indenken dat ik hem niet zou hebben. Ondanks dat ik doorgaans geen grote afstanden rijd, is het wel zo makkelijk om de auto te hebben. Om naar de supermarkt te gaan bijvoorbeeld, maar ook om pakketjes voor onze webshop weg te brengen. Naast mijn auto rijbewijs staat er nog één rijbewijs op mijn wishlist; een motorrijbewijs.
Mijn vriend heeft zijn motorrijbewijs nu een jaar of twee en is daar helemaal weg van. Hoewel hij niet eens zo gek veel rijdt, zo af en toe als het lekker weer is, geniet hij hier wel ontzettend van. 

Het motorrijden trekt mij absoluut niet om kilometers te maken op de snelweg; daar houdt mijn vriend ook niet perse van. Het lijkt mij juist heel leuk om wat meer toeristische routes te rijden en ook daadwerkelijk wat te zien. Doordat mijn vriend ook zijn rijbewijs heeft is het ook des te leuker om te rijden. Een gezamenlijke hobby komt namelijk altijd van pas. 

Een motor huren op vakantie is bijvoorbeeld iets wat mij ontzettend leuk lijkt. Hoe gaaf is het om een tochtje op een motor te maken in een onbekend land? Daarmee kan je ook eenvoudig op plekken komen waar je met de auto minder snel zult komen. Je kan ook veel sneller even stil gaan staan om extra te genieten van de omgeving. 

Wat betreft motoren zelf ben ik niet zo'n motoren junkie. Van heel wat motoren word ik echt niet enthousiast en ik word ook niet heel wild van het geluid van een motor. Mijn vader, broer en vriend zijn dat daarentegen wel. Ik beoordeel motoren voornamelijk op het uiterlijk, de rest laat ik wel aan iemand anders over. ;)

Bij het rijden hoort natuurlijk wel een goede uitrusting. Daar word ik dan weer een stuk enthousiaster van! Een mooi motorpak uitkiezen is tegenwoordig niet zo moeilijk. Er is namelijk zó veel keuze! Datzelfde geldt overigens ook voor motorhandschoenen en motorlaarzen; binnen een mum van tijd heb je iets gevonden wat je aanstaat. 

Wat het geen is dat mij nog tegenhoud? Ik weet het eigenlijk niet zo goed. De theorie vind ik een groot nadeel. Daar deed ik bij mijn autorijbewijs ook een aantal keer over. Leren is voor mij geen probleem, maar op de een of andere manier klap ik op zo'n moment helemaal dicht. 

Daarnaast is het hele plaatje natuurlijk een flinke kostenpost. Een rijbewijs is tegenwoordig niet goedkoop, maar ook de aanschaf van een motor én motorkleding komt hier nog bij op. Vooral nu de vakanties naar het buitenland nog niet in zicht zijn wacht ik nog eventjes, maar vroeg of laat komt dat rijbewijs er wel. Ik kan niet wachten om lekker samen te gaan rijden. 

'' Heb jij affiniteit met motoren?

Dit artikel bevat betaalde promotie.
Lees hier mijn disclaimer.