Mega HEMA Mascara Review


Hoewel het zoiets simpels lijkt, is het verrassend ingewikkeld om de perfecte mascara te vinden. Iedereen heeft natuurlijk andere wensen én andere wimpers. Van HEMA kreeg ik een pakketje binnen met vrijwel al hun mascara's, en die heb ik uitgebreid voor jullie getest. Ik deel vandaag swatches van al deze mascara's én ik laat je weten welke mascara mijn favoriet is.Voordat we beginnen met de mascara's, heeft HEMA ook een primer in hun assortiment. Een primer is een optionele stap die je voorafgaand aan je mascara kunt aanbrengen. Sommige dames zweren hierbij, maar persoonlijk draag ik mijn mascara altijd zonder primer. Mocht je wel zo iemand zijn waarbij je mascara gedurende de dag 'uitzakt', dan zou ik je zeker aanraden om eens een primer te gebruiken. Zelf heb ik daar (gelukkig) geen last van.

Deze van HEMA komt wel in een fijne tube met een heel fijn borsteltje. Dit soort borsteltjes met kleine, korte en vrij stevige haartjes zie ik ook bij een mascara het liefste. Je komt hiermee goed bij de aanzet van je wimpers en kunt zo het product over de hele wimpers verspreiden.

Mascara Primer - €5.25


Tijd voor de grote mascara test! Ik kreeg in totaal maar liefst zeven verschillende mascara's opgestuurd. Deze mascara's hebben elk een ander doel en geven je wimpers allemaal een ander resultaat. 

Ik begon met de meest 'simpel' ogende mascara; de volume mascara. Deze is er in verschillende kleurtjes en mocht ik ontvangen in blauw, bruin en zwart. Hoewel ik wel af en toe een bruine mascara draag (als ik echt een mooie, subtiele look wil dragen), pak ik meestal de zwarte variant. Die heb ik daarom dan ook voor jullie. geswatcht.


Ik had niet verwacht dat ik gelijk bij de eerste mascara zo enthousiast zou zijn, maar wauw! Zoals je kunt zien op de linker foto, zijn mijn wimpers van zichzelf vrij onzichtbaar. Mijn wimperharen zijn heel lichtbruin en hebben geen natuurlijke krul.

Met het aanbrengen van de mascara zijn mijn wimpers opeens duidelijk aanwezig. De mascara pakt de wimpers goed in de lengte en krult ze tegelijkertijd mooi. Daarnaast spreid hij mijn wimpers op en mooie manier en plakken deze niet aan elkaar. Door het kleine borsteltje zijn ook mijn onderste wimpers goed te pakken zonder dat de mascara gelijk overal zit. Deze mascara is wat mij betreft echt een topper!


Volume Mascara - €4.00


Nummertje twee valt al iets meer op door de lichtblauwe dop. Ik heb het hier over de 'High Definition' mascara. Bij het openen van een mascara kun je vaak aan het borsteltje al zien of het iets voor jou is, en bij dit borsteltje kreeg ik een goede hoop. Het is opnieuw een klein, dun borsteltje met relatief korte haartjes.

In vergelijking met de vorige mascara zie je bij deze mascara dat het borsteltje van dun, naar iets dikker en weer naar dun loopt. Hierdoor kun je goed bij de binnenste ooghoek, maar door het bredere middenstuk kun je ook goed bij de rest van de wimpers.


Ook bij deze mascara zie je een flink verschil. Mijn wimpers ogen met deze mascara nog net even wat langer dan met de vorige. Ze zijn als nog mooi gespreid, al heb ik bij deze mascara iets meer moeite om mijn onderste wimpers mooi te krijgen. Al met al lukt dit prima, maar deze spreiden net wat minder mooi dan bij de volume mascara.

Verder ben ik echter heel tevreden over deze mascara, en vind ik het moeilijk om een favoriet te kiezen tussen deze twee. De high definition mascara is net wat opvallender dan de volume mascara, de volume mascara is daar in tegen weer net wat 'natuurlijker'. Voor mij zijn ze allebei even goed.

High Definition Mascara - €6.50 


De volgende mascara in het rijtje is de False Lash mascara. Zoals de naam het al zegt beloofd deze mascara je het effect te geven van nepwimpers. Klinkt niet verkeerd, toch?

Deze mascara heeft een wat aparter borsteltje dan de andere twee. De haartjes zijn nog steeds klein, maar tegelijkertijd zacht en een beetje wild en fluffy. Ik was erg benieuwd wat voor effect deze mijn wimpers zou geven.


& voila. Links zie je wederom mijn oog zonder mascara, rechts mét de mascara.

Mijn onderste wimpers zijn bij deze mascara vrij subtiel, omdat je hier niet al te veel druk op kunt zetten. Doe je dat wel, dan loop je al snel het risico dat de mascara op plekken komt te zitten waarvan je dat niet wilt. Op mijn bovenste wimpers is de mascara daar in tegen wél heel goed aanwezig.

Het is niet zo dat ik hem niet oké vind, maar ik word er tegelijkertijd niet héél enthousiast van. Je moet wel echt je best doen om je wimpers mooi te spreiden met deze mascara, doordat hij helaas wat klontert. Je kunt dan ook zien dat mijn wimpers op verschillende plekken wat meer aan elkaar kleven. Nu kan het zo zijn dat je dat effect juist mooi vindt, maar persoonlijk is dit niet mijn favoriet.

False Lash Mascara - €5.00


De Curl & Length mascara is de volgende in het rijtje. Wederom vormgegeven in een vergelijkbare verpakking als de vorige mascara's. Het borsteltje is daar in tegen weer wel helemaal uniek. Dit borsteltje is lekker vol en heeft zowel kleine als wat langere haartjes. 


Bij het aanbrengen van deze mascara werd ik gelukkig weer iets enthousiaster dan bij de vorige. Mijn bovenste wimpers plakken wel weer iets meer aan elkaar, maar het is niet op een klonterige manier. Bij deze mascara vind ik dat dan ook een stuk minder storend dan bij de vorige. Hij geeft juist wel wat extra's aan bepaalde ooglooks, omdat mijn wimpers beter opvallen als ze wat dichter op elkaar zitten.

Voor mijn onderste wimpers vind ik dit borsteltje niet ideaal. Hetzelfde verhaal als bij de vorige mascara; je kunt niet al te veel druk zetten. Hierdoor is het effect vrij subtiel en merkte ik dat ik als nog mijn huid snel aanraakte. Misschien is dat ook wel een kwestie van wennen, hoor. Ik gebruik hiervoor namelijk altijd een borsteltje zoals die van de volume mascara.

Curl & Length Mascara - €7.00 (Wateproof)


We zijn al weer aangekomen bij de laatste mascara; de Clean 3D mascara. Opvallend aan deze mascara is dat hij een hele andere verpakking heeft dan de andere varianten. Deze komt in een langwerpige tube in een lindegroene kleur. Lekker opvallend tussen al die zwarte tubes.

De kleur van de mascara is -gelukkig- niet groen, maar gewoon zwart. Het borsteltje van deze mascara is weer totaal anders dan diegene die we eerder al hebben gezien. Deze loopt weer van dun naar wat dikker (en weer naar dun), en heeft opnieuw een combinatie van korte en langere haartjes. De haartjes van dit borsteltje zijn wederom weer wat zachter.


We sluiten de reeks positief af, want ook over de clean 3D mascara ben ik heel erg enthousiast. Ook deze mascara voldoet aan al mijn eisen; hij spreid mijn wimpers mooi, is goed zwart, geeft mijn wimpers voldoende lengte én ook een beetje krul. Deze is weer net wat subtieler dan de volume mascara, maar doet hier verder niet heel veel voor onder.

Clean 3D mascara - €8.00

En dat waren ze! Voor het gemak zet ik de mascara's nog even voor jullie op een rijtje. 1 is mijn favoriet, 5 is mijn minst favoriete.

1. Volume mascara
2. Lash Definition mascara
3. Clean 3D mascara
4. Curl & Length mascara
5. False lash mascara

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van deze HEMA mascara's vinden, en welke jij zelf het liefste zou uitproberen! Wat voor soort borsteltje vind jij het fijnste?

'' Van welke mascara word jij het meest enthousiast?


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer. 

2 opmerkingen

  1. De eerste mascara lijkt mij ook heel fijn! Ik gebruik nu de mascara van Clinique.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 1 vind ik inderdaad ook de mooiste, momenteel gebruik ik nu nog steeds de prinses van Essence.

    BeantwoordenVerwijderen