Megan Hess - Stap in de wereld van Coco Chanel


In 2021 is het precies 50 jaar geleden dat Coco Chanel overleed. Weinig namen dwingen in de modewereld zoveel respect af als Chanel. Nog minder mensen kunnen zeggen dat ze zoveel invloed hebben gehad. In het nieuwste boek van Megan Hess lees je meer over de biografie van Gabrielle door middel van prachtige illustraties. Ik mocht hem ontvangen en deel hem graag met jullie.


Dat ik een groot fan ben van Megan Hess is inmiddels geen nieuws meer. Ik heb vrijwel al haar boeken in mijn bezit en blader hier met regelmaat graag doorheen. De boeken zijn prachtig om tentoon te stellen op je koffie tafel óf op een ander mooi plekje. Het is in ieder geval zonde om er niet regelmatig wat aandacht aan te schenken.

Voor Megan Hess is het niet de eerste keer dat zij een boek rondom Chanel publiceert. Zij lanceerde eerder al een ander Coco Chanel boek, welke ik ook in mijn collectie heb. Ook dat is een prachtige uitgave met fantastische illustraties en achtergrond geschiedenis.

In deze speciale editie gaat Megan nog een stapje verder. Dit boek is écht prachtig vormgegeven en maakt daardoor het perfecte cadeautje voor elke fashion lover. Ideaal voor de feestdagen die weer voor de deur staan!


Als je graag wat wilt leren over de achtergrond van Coco Chanel is dit boek van Megan Hess perfect voor jou. Door de vele illustraties blader je er heel snel doorheen en pik je de informatie wat makkelijker op. Er staat namelijk nog steeds genoeg informatie in over Gabrielle herself, maar er zijn tegelijkertijd ook héél veel pagina's met prachtige illustraties.

In het boek lees je over de eenvoudige afkomst van Chanel (wist je dat ze opgroeide in een weeshuis?) en het vele hartzeer dat ze haar leven lang moest doorstaan. Haar verhaal draait om kracht, vastberadenheid en een creatieve visie. Megan Hess doet haar absoluut eer aan door deze fantastische illustraties. Ze weerspiegelen de krachtige persoonlijkheid van Coco Chanel en haar visie op fashion.

Dat Chanel tot op heden een inspiratie is voor velen, spreekt voor zich. Ik wil niet te veel weggeven over het boek (want je moet er echt lekker zelf van gaan genieten), maar ik kan iedere fashion lover aanraden om deze op zijn/haar verlanglijstje te zetten. Ik ben in ieder geval heel blij met deze toevoeging aan mijn collectie.

Coco Chanel | De wereld van een fashion icon | Auteur: Megan Hess | Prijs: €24,99 

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

1 opmerking