Mijn ervaring met Mistero Milano gellak


Als ik de vraag krijg of ik een -voor mij nog onbekend- gellak merk wil uitproberen, ben ik natuurlijk gelijk enthousiast. Ik had de gellak van Mistero Milano al eens voorbij zien komen, maar had er tot op heden zelf geen kennis mee gemaakt. Daar is onlangs verandering in gekomen en vandaag deel ik mijn ervaring met jullie. Is dit merk de moeite waard?


Ik ontving van Mistero Milano een speciale bloggers Kit, welke geleverd kwam in dit prachtige doosje. Als je gellak set in een lichtroze met gouden doosje komt heb je natuurlijk gelijk een streepje voor. ;) 


In het doosje zitten alle benodigdheden voor het aanbrengen van deze gellak manicure. Namelijk:
- Primer
- Elastic Base
- Nail Prep
- No Wipe Top
- Cleaner
- Remover
- 3x Gellak kleurtjes. Ik koos voor de kleuren Forever You, Creamy Cappuccino & Promised Land.

In principe is dit vrijwel alles wat je nodig hebt voor het aanbrengen van de manicure. Het enige wat ik zelf nog hoefde te regelen waren een aantal goede vijlen, een bokkenpootje en wat nail wipes.


Natuurlijk heb je voor deze manicure ook een lamp nodig. Ik ontving daarvoor dit handige, uitklapbare lampje. Deze is echt flinterdun en neemt daardoor heel weinig plaats in. Heel handig, want ik heb in mijn collectie natuurlijk al heel veel nagelspulletjes. Dan is het ideaal als zo'n artikel net wat minder ruimte in neemt.

Tijd om aan de slag te gaan! Het is in principe ontzettend simpel om gel nagellak aan te brengen. Het is echter wel belangrijk om er even de tijd voor te nemen en écht even je beste beentje voor te zetten. Als je dit gaat afraffelen zal je dat echt in het resultaat terug gaan zien, en dat is natuurlijk zonde.


Hoe werkt het?

Stap 1
Je begint natuurlijk met het voorbereiden van je nagels. Dit doe je door allereerst je nagelriemen naar achteren te drukken. Dit doe ik zelf met een bokkenpootje. Mistero Milano raadt zelf aan om je nagelriemen helemaal weg te halen, maar daar ben ik persoonlijk niet zo'n fan van. Je nagelriem beschermt namelijk je nagelmatrix en die is ontzettend belangrijk.

Na het (voorzichtig) terugduwen van je nagelriemen vijl je je nagels in vorm. Dit kun je doen met een vijl die jij prettig vindt. Zelf gebruik ik een 100 grit vijl. Vervolgens matteer je de nagelplaat met een blokvijl. Door je nagels mat te maken en een beetje op te ruwen hechten de nagelproducten beter aan je natuurlijke nagel. Doe dit uiteraard met beleid.

Stap 2
Ontvet je nagels met de cleaner. Hiermee haal je ook gelijk eventuele gruis weg die de nagelvijl heeft achtergelaten. Nadat je de nagels hebt ontvet met de cleaner breng je een laagje nail prep aan. Deze laat je ongeveer een minuutje aan de lucht opdrogen.

Stap 3
Nadat de nail pre is opgedroogd breng je de primer aan. Dit doe je op dezelfde manier als de nail prep. Breng een dun laagje aan en laat het opnieuw een minuutje aan de lucht opdrogen.

Stap 4
Tijd voor de base coat! Breng een laagje van de base coat aan. Zorg ervoor dat je een klein stukje van de nagelriem wegblijft (ongeveer 1 mm). Wanneer je echt tot aan je nagelriem lakt (of er zelfs overheen) creëer je plekjes waar lucht onder gaat komen. Dat wil je niet hebben, want daar zal de gellak snel los laten. Na de base coat laat je je nagels onder de lamp uitharden. Hiervoor houdt je de tijd aan die op de basecoat staat.

Stap 5
Wanneer de base coat is uitgehard breng je een laagje aan van het gewenste kleurtje. Ik koos zelf voor kleur Creamy Cappuccino. Dit is een prachtige nude kleurige gellak. Heel subtiel en tegelijkertijd heel verzorgd.

De gellak laat je opnieuw drogen onder de lamp volgens aangegeven tijden. Hierna herhaal je deze stap en breng je een tweede laagje aan van het kleurtje. In principe dekt de kleur al in één laag, maar om je gellak langer te laten zitten breng je toch een tweede laagje aan.

Stap 6
We zijn al weer bijna klaar, want het is tijd voor de top coat! Breng een laag top coat aan over het geheel en zorg hiervoor dat je de nageltoppen goed aflakt Dit doe je eenvoudig door de top coat horizontaal aan te brengen over je nageltoppen. Laat je nagels vervolgens weer volgens de aangeraden tijd uitharden onder de lamp. 

Stap 7
In principe gebruik ik een no wipe top coat, maar ik vind het wel fijn om mijn nagels nog even af te vegen met de cleaner (op een celstofdepper). Door de cleaner te gebruiken krijgen je nagels een nog mooiere glans én heb je echt helemaal geen plakkende vingers meer.

Stap 8
Je nagels zijn al weer klaar! Zelf vind ik het altijd lekker om een nagelriem olie aan te brengen. Je kan eventueel ook nog een handcrème aanbrengen om je handen optimaal te verzorgen.

Het aanbrengen van de gellak duurt in totaal ongeveer drie kwartier. Ik was precies drie kwartier bezig met het pakken van de spullen, het aanbrengen van de manicure en het opruimen van de spullen. Niet slecht, toch? Als je dit bij iemand anders doet kan het zelfs nog sneller gaan, want dan kan je aan twee handen tegelijk werken. 

Ik vond het persoonlijk heel eenvoudig om de gellak aan te brengen. Zoals ik in het begin al zei is het eenvoudig, maar moet je er gewoon even de tijd voor nemen. Het enige wat ik iets lastiger vond was de base coat; deze is namelijk ontzettend dik en een beetje stroperig. Hier moet je echt voorzichtig mee te werk gaan en even extra tijd voor nemen.

Maar al met al ben ik héél erg tevreden over de gellak van Mistero Milano. Ik had niet heel hoge verwachtingen omdat de meeste gellak bij mij maar een paar dagen mooi blijft. Ik heb deze kleur echter twee weken gedragen voordat ik merkte dat hij op wat puntjes begon los te laten. Daarnaast heb ik heel snel groeiende nagels en was de uitgroei na die twee weken niet mooi weer.

Het verwijderen van de gellak gaat heel eenvoudig met de remover. Ik doe hier een klein beetje van in een bakje, laat mijn nagels 5-10 minuutjes weken en verwijder de gellak dan eenvoudig met een bokkenpootje. 

Mijn nagelplaten zijn minimaal beschadigd na deze gellak manicure, dus dat is heel erg prettig. Ik laat mijn nagels nu even een paar dagen rusten en dan ga ik één van de twee andere kleurtjes aanbrengen. Ik ben namelijk enthousiast! 

Ook aan de slag met de Mistero Milano gellak? Je hebt al een starterset vanaf €40.00!

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

3 opmerkingen

  1. Wat een super mooi vormgegeven pakket, helemaal in jouw straatje zo te zien ;-) Handig ook zo'n inklapbare lamp. Ben zelf ook een nieuw gel nagellak merk aan het uit proberen momenteel. Blijft toch een van de leukste dingen vind ik om nieuwe merken uit te proberen. En er valt nog genoeg om te ontdekken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind de kleur echt su-per mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wauw het ziet er wel super mooi uit qua vormgeving zeg!

    BeantwoordenVerwijderen