Molton Brown | Making Christmas Memories


Molton Brown viert dit jaar een buitengewone Kerst, met als hoogtepunt hun 50-jarig jubileum. Het merk is trots op hun traditie als de ultieme cadeaubestemming. Ik snap wel waarom, want Molton Brown brengt elk jaar de meest prachtige cadeausets en producten uit. Ook dit jaar hebben zij een prachtige collectie neergezet, met onder andere hun nieuwe Limited geur; Jubilant Pine & Patchouli.


Voordat ik dieper in ga op de geur, kunnen we niet om de verpakking heen. Hoewel de Kerst collectie van vorig jaar al prachtig was (toen was de collectie blauw met zilver), is hij dit jaar nóg mooier. De groene kleur wordt gecombineerd met goud en geeft mij hele warme Kerst vibes. 

Deze prachtige Jubilant Pine & Patchouli lijn brengt mij vanaf het moment dat ik de flesjes uit de doos haal gelijk in Kerstige sferen. Niet alleen om de verpakking, maar ook door de geur. De geur is namelijk ge-wel-dig. Meestal is de dennengeur in dit soort producten heel overheersend, maar bij deze geur is dat juist niet het geval. Het is een hele rijke patchouli geur met een vleugje warme, houtachtige den. De geur schreeuwt Kerst en ik kon dan ook niet wachten om hier voor het eerst mee in bad te gaan.

Als je geen bad hebt is dat overigens geen probleem. Dit is namelijk een bath & shower gel, dus je kunt hem zowel onder de douche als in bad gebruiken. Omdat hij zó lekker is vind ik het een beetje zonde om hem onder de douche te gebruiken en zet ik dit soort producten regelmatig apart voor bij het bad. Dan geniet je er namelijk nóg langer van.

Dit product zorgt voor een fijn laagje schuim in bad en laat mij ronddwalen in een water vol glitters. Die glitters blijven overigens niet echt op je huid plakken. Als je daar niet van houdt hoef je daar dus niet bang voor te zijn! In het badwater geven de glitters je een beetje extra Kerst magie. En laten we eerlijk zijn; in de fles zelf staat het ook fantastisch!


Nadat je heerlijk hebt gedoucht of gebadderd wil je die geur zo lang mogelijk bij je houden. Mijn hele badkamer rook na een uitgebreid bad al naar deze heerlijke geur, maar ook op de rest van de bovenverdieping kon je hem ruiken. Ik kreeg al bijna de behoefte om de kerstboom op te gaan zetten ;).

Mijn armen en benen smeer ik graag in met een lekker laagje van de Jubilant Pine & Patchouli body lotion. Hoewel er parfum in de producten van Molton Brown zit, kan ik deze body lotion goed hebben. Ik krijg geen irritatie op mijn benen en dat is een flink pluspunt.

Deze body lotion is niet dik, maar ook niet dun. Het is eigenlijk een prima substantie. Hij smeert goed uit en trekt lekker snel in. En ja, die geur! Als je houdt van typische, Kerstige geuren moet je deze producten gelijk inslaan.


Als je op zoek bent naar een cadeautje voor iemand anders -of lekker voor jezelf ;)-, kun je bij Molton Brown ook dit jaar terecht. Zij brengen elk jaar een aantal prachtige cadeau sets op de markt. Dit jaar komen deze in prachtige groen met gouden dozen. Hier hoef je eigenlijk niet eens meer een papiertje omheen te doen; ze zijn zo al prachtig voor onder de boom.

Ik kreeg deze prachtige set met daarin tien (ja, tien!) mini Bath & Shower Gels. Tien verschillende geuren, van oude tot zeer recent. Zo zit er zelfs een mini van de onlangs verschenen Neon Amber lijn in. Lucky me, want die lijn vind ik heerlijk!


Zo'n set is natuurlijk ontzettend leuk om te geven, en stiekem net zo leuk om te krijgen. Ik heb de tien flesjes nu uitgestald in mijn badkamer en dat ziet er ontzettend leuk uit. De doos is ook veel te mooi om weg te doen, dus daar ben ik nog een plekje voor aan het bedenken. En als je hem zelf niet wilt houden kun je hem altijd weer hergebruiken als cadeauverpakking!

Als ik deze collectie in één woord moet omschrijven is dat simpel: wauw. Dat ik een groot fan ben van Molton Brown is geen geheim, maar met deze Kerstcollectie hebben zij zichzelf écht overtroffen. Ik denk dat iedereen blij wordt om één van deze producten onder de kerstboom aan te treffen. 

Bath & Shower Gel - €27.00 | Body Lotion - €32.00 | Gift Set - €49.00
'' Heb jij een favoriete geurlijn van Molton Brown?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen