5 Boeken voor op je verlanglijstje


November is inmiddels aangebroken. De op één na laatste maand van het jaar. Hoewel december de echte feestmaand is, is november niet minder belangrijk. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik doe mijn feestdagen prep doorgaans al in deze maand. Eén van die preps is het inslaan van cadeautjes, en daarom leek het mij leuk om vandaag 5 boeken te delen voor op je verlanglijstje.

Ik heb inmiddels 26 boeken uitgelezen het afgelopen jaar. Heel netjes, maar natuurlijk had ik er graag meer gelezen. Mijn doel voor volgend jaar is één boek per week, wat neerkomt op 52. Dit jaar hebben we ook nog zo'n 8 weken over, dus het zou mooi zijn om nog ruim boven die dertig uit te komen. Ik ben benieuwd.

Omdat ik zo dol ben op lezen vind ik het ontzettend leuk om boeken te krijgen, maar ook om cadeau te geven. Ik deel daarom vandaag 5 van mijn favoriete boeken (die ik het afgelopen jaar las), waarvan je ze absoluut op je verlanglijstje moet zetten.

1. Schaduw land - Robert Bryndza
Criminologe Kate Marshall is met haar zoon aan het duiken als ze een huiveringwekkende ontdekking doen. Ze vinden het lichaam van een tiener, verstrikt onder water. De politie bestempelt het al snel als een tragisch ongeluk, maar Kate is daar niet zo zeker van. Er klopt heel veel niet: wat deed het slachtoffer daar midden in de nacht? En als hij zo’n sterke zwemmer was, hoe verdronk hij dan?

De verdronken tiener is het meest recente slachtoffer in een reeks mysterieuze sterfgevallen en verdwijningen rond Shadow Sands. Over deze plek doen veel vreemde verhalen de ronde, en al jarenlang verdwijnen er regelmatig mensen. Dan raakt ook een jonge onderzoekster, Magdalena Rossi, vermist. Kate vraagt haar partner Tristan Harper om mee te helpen zoeken naar de vrouw – voordat het te laat is.

Lees mijn review over dit boek hier.

2. De kustmoorden - James Patterson & J.D. Barker
Al sinds hun traumatische kindertijd vertrouwen Michael en Megan Fitzgerald alleen elkaar. Ze moeten wel, na alles wat hun ouders hun hebben aangedaan. Als Michael thuiskomt en het lijk van een onbekende vrouw in zijn badkuip vindt, belt hij direct de politie. Maar als die even later op de stoep staat, hebben ze bewijs dat Michael het slachtoffer kende. Waarom kan Michael zich daar niets van herinneren?

Het mag duidelijk zijn dat iemand een gruwelijk spel met hem speelt. Terwijl Michael wordt afgevoerd naar het politiebureau, zet Megan alles op alles om haar broer vrij te krijgen. Als het dodental oploopt en de moorden steeds meer herinneringen aan hun kindertijd oproepen, begint zelfs zij te twijfelen. Hoe goed kent ze haar broer echt?

Lees mijn review over dit boek hier.

3. Stille Schreeuw - Angela Marssons
Vijf mensen staan rondom een ondiep graf. Ze hebben om de beurt gegraven. Een graf voor een volwassene zou nog langer hebben geduurd. Het slachtoffer was onschuldig, maar ze hadden geen keus. Hun geheimen moesten bewaard blijven, ten koste van alles.


Een gewurgde schooldirectrice blijkt slechts het begin van een reeks gruwelijke moorden die de inwoners van Black Country doet huiveren. Na een lugubere vondst in een voormalig weeshuis realiseert detective Kim Stone zich dat de dader van al deze misdaden één en dezelfde is – en dat hij al dertig jaar actief is.

Stone is de enige die de moordenaar kan ontmaskeren, maar ze wordt afgeleid door demonen uit haar verleden. Terwijl zij de duistere gebeurtenissen uit haar jeugd probeert te verwerken, blijft het dodental stijgen…

4. King - Olivia Lewis
De dertigjarige Luci King heeft het goed voor elkaar, voor de buitenwereld in ieder geval. Ze heeft twee gezonde kinderen, is getrouwd met de zeer succesvolle ondernemer Benjamin King, woont in een kast van een huis aan de kust en is eigenaresse van het meest chique hotel van Nederland. Ze zou gelukkig moeten zijn, toch? Helaas kent Luci de keerzijde van deze rijkdom, ze is eenzaam en moet dealen met haar schatrijke, hautaine schoonfamilie, wat haar niet makkelijk af gaat. Luci heeft een roerig verleden en voelt zich nog altijd niet op haar gemak tussen de welgestelden, ze worstelt al jaren met haar identiteit. 

Wanneer Benjamin buiten haar om besluit zijn jongere broer in huis te nemen, een ex-gevangene die voorwaardelijk vrij komt, verandert alles. Joshua King is geen type waar je omheen kunt, hij laat zich niks vertellen en valt niet te negeren. Luci is precies hetzelfde. Ze kunnen moeilijk aan elkaar wennen en al snel lopen de gemoederen hoog op in huize King. Ondanks dat ze elkaar wel kunnen wurgen, is er vanaf het begin een bepaalde onderhuidse spanning voelbaar. Benjamin krijgt het steeds drukker met zijn bedrijf en ondertussen komt Joshua met de dag dichterbij, Luci beseft dat ze afstevenen op het onvermijdelijke. Kan ze weerstand bieden aan de broer van haar man? En nog belangrijker, wil ze dat wel? 

Lees mijn review over dit boek hier.

5. De mensen boven ons - Lisa Jewell
In een groot huis in het Londense Chelsea ligt een baby wakker in haar wiegje. Gevoed en verzorgd, wacht ze vrolijk tot iemand haar oppakt.

In de keuken liggen, naast een haastig gekrabbeld briefje, drie lichamen. Ze zijn al enkele dagen dood.

Wie heeft er in de tussentijd voor de baby gezorgd? En waar is diegene gebleven?


& Dat waren ze! Hoewel het lastig kiezen is, zijn dit vijf boeken waarvan ik absoluut geen spijt heb gehad dat ik ze heb gelezen. Ik ben heel erg nieuwsgierig welke boeken jullie mij nog zouden aanraden. Welk boek moet ik absoluut nog lezen dit jaar?

'' Welk boek zou jij mij aanraden om te lezen?

1 opmerking

  1. Dit lijken mij hele goede en spannende verhalen. Ik wil ook wel meer thrillers gaan lezen. Momenteel lees ik de boeken van Asa Hellberg in de Hotel Flanagans serie en de boeken van Corinne Bomann.

    BeantwoordenVerwijderen