Pier Augé Regenerating Tri-Active Treatment COMPLÉTUDE


Onlangs mocht ik weer eens kennis maken met een -voor mij- nieuw merk; Pier Augé. Hoewel ik het merk hier en daar al eens voorbij had zien komen had ik er persoonlijk nog geen kennis meegemaakt. Ik bracht daar verandering in door het Regenerating Tri-Active Treatment COMPLÉTUDE uit te proberen en deel mijn ervaring vandaag met jullie.


Omdat ik nog niet zo bekend was met Pier Augé vind ik het altijd interessant om eerst iets meer over het merk te weten te komen. Zo kwam ik er achter dat de producten van Pier Augé gebruik maken van een Dergyl-methode. Deze methode is zestig jaar geleden ontwikkeld door Pierre-Jules Augé. Dit omdat zijn vrouw een extreem gevoelige huid had, wat hem motiveerde om een product te maken dat voor haar huid geschikt was.

De Dergyl-methode houdt in dat de producten van dit merk het geheugen van de huid stimuleert, met de nadruk op huidverbetering in plaats van huidverzorging. 

Een gezonde huid bestaat uit water, eiwitten, lipiden en minerale zouten. Zijn één of meerdere elementen uit balans, dan merk je dat aan de conditie van je huid. De producten van Pier Augé zijn zodanig ontwikkeld dat de huid in herinnering komt en wordt aangezet om zich op een bepaalde manier te gedragen. De formulering van de producten heeft dezelfde samenstelling als de formule van de huid, waardoor zelfs de meest gevoelige huid haar oorspronkelijke harmonie terugvindt. 


Dat klinkt ontzettend goed, tijd om het daadwerkelijk uit te proberen! Ik mocht het Regenerating Tri-Active Treatment COMPLÉTUDE ontvangen. Dit treatment wordt geleverd in een donkerblauw, kartonnen doosje. Daarin zit het potje van Pier Augé. Het potje zelf is heel eenvoudig vormgegeven door een combinatie van mat en glanzend glas. Het plastic potje waar de crème zelf in zit is donkerblauw en kun je afsluiten met een zilverkleurige draaidop. Het ziet er allemaal heel rustgevend en luxe uit. Vind ik heel goed passen bij de filosofie en geschiedenis van het merk.

De naam van dit product zegt het al een beetje, maar dit product kun je gebruiken als een complete en diepgaande behandeling. Het product is eigenlijk een drievoudige behandeling, die beschermt en voorkomt dat de meest droge en kwetsbare huid veroudert.

Wat doet dit product precies?

- Het DNA HP is een krachtige antioxidant die vrije radicalen opvangt en de huid zichzelf helpt aan te vullen en te regenereren. 
- Hyaluronzuur slaat tot 1000 keer zijn gewicht in water op in de weefsels en herstelt de soepelheid en elasticiteit van de huid.
- Bifidus helpt om het natuurlijke DNA-herstelmechanisme te stimuleren.
- Bijenwas verzacht en beschermt de huid.
- Vitamine E voor de anti-ageing actie.
- Borage olie heeft verzachtende en regenererende eigenschappen.

Ik gebruik dit product nu iets langer dan een week door hem dagelijks als een nachtcrème aan te brengen. Crème gebruik ik namelijk alleen in de avond voordat ik ga slapen. 

De crème oogt in het potje wat dikker, maar wanneer je hem aanbrengt merk je dat hij juist heel soepel over de huid weet te verspreiden. Het is een dun laagje crème die binnen de kortste keren in je huid is getrokken.

Hoewel ik natuurlijk niet kan zeggen of mijn huid minder snel veroudert kan ik wel zeggen dat deze crème heel fijn aanvoelt. Normaliter wordt mijn huid vrij snel rood na het aanbrengen van een crème en dat is bij deze niet het geval. Het voelt een beetje als een tweede huidje en niet als een plakkende crème.

Daarnaast merk ik ook dat mijn neus minder droog is. Hoewel de neus bij velen namelijk juist een vettere plek is, is mijn neus juist de droogste plek van mijn gezicht. Hier besteed ik altijd extra aandacht aan met een héle milde scrub. Nu ik dit product van Pier Augé gebruik heb ik die scrub nog niet weer aangeraakt, dus dat is absoluut een voordeel.

Al met al ben ik tot dusverre zeker enthousiast over dit product. Ik blijf hem de komende tijd lekker gebruiken en ben erg benieuwd of ik in de toekomst nog meer voordelen ga ontdekken.

Pier Augé Regenerating Tri-Active Treatment COMPLÉTUDE  - €86.30 | 50 ML
'' Heb jij al eens kennis gemaakt met de producten van Pier Augé?


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer. 

Geen opmerkingen