CHOOSE Tandpasta Tabletten


Er zijn veel verzorgingsproducten waar ik op dagelijkse basis gebruik van maak. Toch is er één product dat met stipt bovenaan mijn lijstje van 'Kan ik niet zonder' producten staat; tandpasta. Ik mocht onlangs een heel leuk pakket ontvangen met daarin de tandpasta tabletten van CHOOSE. Natuurlijk heb ik die uitgebreid getest, en vandaag deel ik mijn ervaringen met jullie.

Tandpasta gebruiken we -hopelijk ;)- allemaal. De meest voorkomende variant is de tube met tandpasta, van welk merk dan ook. Heel handig zo'n knijpbare tube, maar je gooit natuurlijk héél veel plastic én product weg. Tel maar eens op hoeveel van die tubes je in een jaar gebruikt.

Jaren geleden lanceerde LUSH hun Toothy Tabs. Dat was voor mij de eerste kennis making met tandpasta in de vorm van een tabletje. Die heb ik jaren geleden eens geprobeerd en daarna is het eigenlijk altijd tandpasta geweest.

Omdat werkelijk alles aan mijn huid en lichaam gevoelig is, kon mijn mond natuurlijk niet ontbreken. Jarenlang kon ik met elke tandpasta poetsen, maar op een gegeven moment kreeg ik allerlei nare aften. Bloedje irritant, want die dingen doen echt pijn! Ik ben toen eens gaan kijken naar wat er nu allemaal precies in tandpasta zit. Ik kan je vertellen; een boel rommel.

Leuk weetje; slechts een kwart van de ruimte in je mond wordt ingenomen door je tanden. We vinden het allemaal belangrijk om onze tanden schoon en fris te houden, maar eigenlijk is het niet voldoende om alleen je tanden te beschermen. Je wilt ook dat je tandvlees en alle andere gevoelige delen aan de binnenkant van je mond beschermt zijn.

SLS is bijvoorbeeld een stof waardoor je heel snel last kunt krijgen van aften of andere nare kwaaltjes. Dit is een ingrediënt wat in vrijwel alle tandpasta's zit. Eén van de weinige merken waar dit niet in verwerkt zit is Zendium en... jawel! CHOOSE. Zij lanceerden onlangs een nieuwe versie van hun tandpasta tabletten met de volgende voordelen;

Extra schuimend effect
Frissere nasmaak
Stevigere structuur

Ingrediënten: Acacia Senegal Gum, Yeast, Sodium Bicarbonate, Mentha Arvensis Leaf Oil, Sodium Monofluorophosphate, Sorbitol, Calcium Carbonate, Stevioside, Magnesium Stearate, Maltodextrin, Menthol, Camellia Sinensis Leaf Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Silica, Mentha Piperita Oil, Limonene, Sodium Lauroyl Sarcosinate (Sarkosyl, geen SLS)

Je kunt je dus wel voorstellen dat ik gelijk nieuwsgierig was naar deze tandpasta tabletten. We zijn met zijn allen druk bezig om de wereld steeds een beetje groener te maken en er zijn zó veel dingen waarmee je kunt helpen. Als we allemaal kleine stapjes maken gaan we al een hele goede kant op.

De visie van CHOOSE is dan ook tandenpoetsen plasticvrij maken. Zij zeggen vaarwel tegen de plastic tube en bieden met hun tandpasta tabletten een milieuvriendelijk alternatief. Daarnaast is het gebruiken van deze tandpasta tabletten ook nog eens heel gunstig; doorgaans blijft er tot wel 20% tandpasta achter per weggegooide tube.

Tijd om te gaan poetsen! Als je nog niet bekend bent met het gebruik van een tandpasta tablet help ik je graag een handje op weg. Niet dat het hogere wiskunde is ;). Zo werkt het;
- Neem een tabletje in je mond en kauw hier op.
- Maak je tandenborstel nat en begin met poetsen. 

Voila, thats it. Door de natte tandenborstel begint het kapot gekauwde tabletje te schuimen en komt er een hele frisse mint smaak in je mond. 

Hoewel het in het begin misschien een beetje gekkig is, wen je heel snel aan deze tabletjes. Mijn vriend en ik gebruiken de tabletten nu allebei een klein weekje en zijn so far heel erg enthousiast. 

Het enige waar ik zelf even aan moet wennen is de sterke munt smaak. Dat komt omdat mijn oude, vertrouwde tandpasta vrijwel geen smaak heeft. Inmiddels tintelt mijn tong niet meer na het poetsen en geniet ik van de frisse smaak.

Als er kritische punten zijn vermeld ik die altijd graag in mijn reviews (daar heeft iedereen ten slotte baat bij), maar eigenlijk kan ik weinig negatiefs over de tabletjes van CHOOSE zeggen. Mocht je net zo enthousiast zijn geworden als ik raad ik je zeker aan om hun webshop te bezoeken.

Zelf heb ik de CHOOSE BOX COMPLETE ontvangen. Deze bestaat uit een tandenborstel van bamboe, bamboe opbergkoker, bamboe refill pot én 90 tabletjes. Deze set kost €22.99. Naast deze set heb je ook allerlei kleinere sets. Een set met alleen een refill pot en tabletjes bijvoorbeeld, maar ook losse tabletjes. Zo kun je de pot elke keer weer opnieuw aanvullen.

'' Ben jij nieuwsgierig geworden naar de tandpasta tabletten van CHOOSE?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer. 

Geen opmerkingen