Een toevoeging aan ons interieurKleine aanpassingen in het interieur kunnen zorgen voor grote veranderingen. Je krijgt door bepaalde aanpassingen of toevoegingen opeens een heel ander interieur, of kunt een ruimte een totaal andere dimensie geven. Draai bijvoorbeeld je bank maar eens om! Wij hebben zelf onlangs een klein nieuwtje toegevoegd aan ons interieur; een wandplank. Heel simpel en eenvoudig, maar ik ben er zó ontzettend blij mee.

Mijn ultieme droom is een onwijs grote boekenkast in de woonkamer. Ik ben namelijk ontzettend dol op lezen en lees elke week meerdere boeken uit. Een hobby waar ik ontzettend van geniet. Het is echter niet alleen het lezen waar ik van geniet; ik heb er ook heel veel plezier in om mooie boeken te verzamelen.

Omdat wij een relatief kleine woonkamer hebben (wij wonen momenteel in een rijtjeshuis) is zo'n grote boekenkast nog niet aan de orde. Het kan wel, maar zelf vind ik dat nogal propperig. Mijn boeken staan daardoor allemaal boven in ons kantoor.

Omdat ik toch een klein beetje van die boeken terug wilde brengen in ons interieur had ik al een tijdje het idee van een mooie wandplank in mijn hoofd. Het duurde echter even voordat ik een plank had gevonden die dezelfde kleur had als onze meubels. Toen ik hem uiteindelijk online tegen kwam ben ik gelijk in de auto gesprongen om er eentje op te halen. Gelukkig voor mij hadden ze er nog één in de winkel en bleek de kleur bij thuiskomst exact overeen te komen met die van onze meubels.

Mijn vriend heeft de plank gelijk voor mij opgehangen. Bij de plank kocht ik messing plankdragers. Hoewel de plank zelf enig gewicht zou moeten kunnen dragen wilde ik het risico niet nemen dat hij met boeken en al van de muur af zou vallen. Boeken wegen ten slotte nog wel wat.

Naast dat het handig is voor extra stevigheid zijn plankdragers ook héél mooi. Het geeft net even wat extra's aan een simpele wandplank. Zelf ging ik voor messing omdat dat het beste in mijn interieur past, maar je hebt ook onwijs toffe leren plankdragers. Ik weet dat heel veel mensen tegenwoordig meubels met leren handgrepen hebben (mijn oma en schoonmoeder bijvoorbeeld), en daar staan bijpassende plankdragers dan heel gaaf bij. 

Nadat de plank was geïnstalleerd was het tijd voor het leukste onderdeel; het inrichten. Ondanks dat dit het leukste gedeelte was, merkte ik dat dit tegelijkertijd ook het moeilijkste zou gaan zijn. Ik had er namelijk nog niet over nagedacht welke boeken ik er precies op wilde zetten.

Voor nu heb ik gekozen voor de boeken van één van mijn favoriete auteurs; Robert Bryndza. Hij heeft twee series geschreven en die heb ik nu beide op de plank staan. Ik weet niet voor hoelang, want mij kennende ga ik hier lekker regelmatig mee wisselen. Ik heb ten slotte genoeg boeken die hier op mogen gaan pronken!

Ik ben heel nieuwsgierig of jullie ook boeken in jullie interieur hebben verwerkt, of heb je misschien een ander uniek stuk gedisplayed op een wandplank?

Dit artikel bevat betaalde promotie.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen