Ons droomhuis


Als er één ding bovenaan ons lijstje staat is dat met stipt verhuizen. Begrijp me niet verkeerd; we zijn dol op ons huisje. Inmiddels is het alweer bijna vier jaar geleden dat wij ons eerste huis kochten. Het voelt helemaal als thuis en het is echt ons eigen plekje geworden. Desondanks willen we op den duur graag iets groters, iets wat meer naar onze smaak is. Ik neem jullie vandaag mee in de omschrijving van ons droomhuis en alles daaromheen. Momenteel wonen wij in een rijtjeshuis. Ik denk dat dat voor veel starters de beste optie is. Zeker als je op jonge leeftijd een huis wilt kopen, zoals wij dat destijds ook hebben gedaan. Wij wonen in een rustige buurt en met het huis (en de buurt) is helemaal niets mis. Het is alleen niet helemaal onze smaak.

Binnen nu en een aantal jaar -hoe eerder, hoe beter ;)- willen we ons graag verplaatsen naar iets anders. Het fijne aan onze relatie is dat wij allebei een beetje hetzelfde willen in het leven. Het lijkt ons allebei geweldig om een boerderij-achtig huisje te vinden. Het huis op zich hoeft niet eens denderend groot te zijn, maar ruime grond om het huis vinden wij heel belangrijk.

Mijn vriend is afgelopen jaar gestart met een moestuin in onze tuin en vind dat ontzettend leuk. Omdat wij echter een relatief kleine tuin hebben kan je er niet zoveel verbouwen als hij graag zou willen. Dat is iets wat we gelijk zouden uitbreiden als de ruimte daarvoor aanwezig was.

Het gedeeltelijk zelfvoorzienend leven vinden wij allebei heel interessant. Het verbouwen van je eigen groentes, fruit en zelfs een paar kippetjes voor wat lekkere eitjes. Die vrijheid spreekt ons ontzettend aan.

Hoewel het huis best een beetje in de natuur mag liggen, moet het zich niet helemaal in 'the middle of nowhere' bevinden. We willen een huis kopen dat relatief dichtbij onze huidige woning staat (in verband met werk). Daarnaast moet het ook een beetje in de bewoonde wereld staan. Je wilt toch een beetje bij een supermarkt in de buurt wonen, maar op den duur is het ook handig als er scholen in de omgeving zijn. Dat is iets om altijd in je rekening mee te houden bij het aanschaffen van een nieuwe woning.

Hoewel ik de buitenkant van het huis misschien nog wel het belangrijkste vind, is de indeling van het huis ook niet onbelangrijk. In principe hebben we op dat vlak niet gek veel wensen; een badkamer, woonkamer, toilet beneden, ruime keuken én minimaal drie slaapkamers. Dat is zo'n beetje wat we nodig hebben en is niet heel gek voor een dergelijk huis.

Ik kan er al uren over wegdromen om dat huis dan in te kunnen gaan richten. Boeken lezen is mijn grootste hobby en het eerste wat ik wil aanschaffen is een flinke boekenkast. Het liefst zo'n hele hoge tot aan het plafond. Vullen met al mijn boeken -en dat zijn er nu al aardig wat- en je hebt een prachtige eyecatcher in de woonkamer.

Naast de woonkamer kan ik mij ook ontzettend verheugen op het uitkiezen van een nieuwe keuken. In onze huidige woning hebben we al echt een grote keuken. Heel veel werkblad en in verhouding met ons huis is de keuken echt heel groot. Ik heb alle ruimte die ik mij kan wensen, en dat wil ik in onze volgende woning graag terug zien.

Wat betreft de stijl van de keuken hoef ik daar ook niet lang over na te denken; klassiek. Hoe kan het ook anders in zo'n woning. Tegenwoordig heb je hele luxe keukens met een hele klassieke uitstraling. Een SieMatic keuken bijvoorbeeld. Ik kan mij er nu al op verheugen om die uit te gaan kiezen.

Ik kan nog uren wegdromen en ideeën opsommen voor onze volgende woning. Heerlijk vind ik dat! Rondkijken op Pinterest, maar ook gewoon lekker voor mij uitkijken en het allemaal in mijn hoofd inrichten. Ik ben benieuwd of jullie dat ook graag doen!

Dit artikel bevat betaalde promotie.
Lees hier mijn disclaimer. 

2 opmerkingen