Boek Review | De Fluisterman - Alex North


Hoewel ik niet over alle boeken die ik lees een review schrijf, wilde ik jullie deze parel niet onthouden. Als tweede boek van 2022 las ik onlangs  'De Fluisterman' van Alex North. Deze kreeg ik van mijn moeder cadeau voor sinterklaas en hoefde niet lang ongelezen in de kast te blijven liggen. Nieuwsgierig waar dit boek over gaat en wat ik er van vond? Lees dan snel verder.

Nog kapot van de dood van zijn vrouw besluit Tom Kennedy met zijn zoon Jake te verhuizen naar het kleine stadje Featherbank om een nieuwe start te maken. Maar Featherbank heeft een duister verleden. Twintig jaar geleden ontvoerde en vermoordde een seriemoordenaar vijf jongens. Tot hij uiteindelijk werd gepakt vreesde iedereen de Fluisterman. Dat was al heel lang geleden, en een oud misdrijf hoeft natuurlijk niet van invloed te zijn op het leven van Tom en Jake. Maar dan verdwijnt er weer een jongen en begint Jake zich vreemd te gedragen. Hij zegt dat hij gefluister hoort bij zijn raam.

Al voordat ik de tekst op de achterflap had gelezen trok dit boek al mijn aandacht. Hoe kan het ook anders, want zeg nou zelf; die cover is toch geweldig? Thrillers hebben niet altijd de mooiste covers, maar deze van Alex North is denk ik zelfs de mooiste die ik in mijn collectie heb. En hoewel je je in eerste instantie misschien nog afvraagt wat die vlinder daar doet kom je dit in het verhaal snel te wetn.

De fluisterman is een geweldige psychologische triller en politieroman in één. Je wordt in totaal heen en weer geslingerd tussen vier verschillende personages. In eerste instantie zijn dat Tom (vader) en Pete (Detective). Heel af en toe komt er een hoofdstuk tussendoor die je leest vanaf het perspectief van Jake (Zoon van Jake). Deze hoofdstukken wisselen elkaar op natuurlijke wijze af en zorgen er voor dat het verhaal heel vloeiend loopt. Je wilt namelijk steeds weten hoe het met de andere personages verder gaat, terwijl je tegelijkertijd nieuwsgierig bent naar het hoofdstuk waarin je op dat moment bezig bent.

Naarmate het verhaal vordert komt er een vierde personage bij; de dader. Ik ga je natuurlijk nog niet vertellen wie dat is, maar ik kan je zeggen; ik zag hem niet aankomen! Gedurende het boek had ik steeds zo mijn bedenkingen, maar geen een keer heb ik aan deze optie gedacht. 

Het mooie aan dit boek vind ik de moeizame maar toch hele sterke relatie tussen Tom en zijn zoon Jake. Na het overleden van Toms vrouw (en Jakes moeder) hebben de twee moeite om elkaar goed te bereiken. Je ziet en voelt hun struggles gedurende het verhaal, terwijl je tegelijkertijd merkt dat de twee een hele sterke band met elkaar hebben. Zeker richting het einde van het verhaal wordt die band steeds duidelijker.

Hoewel ik verschillende reviews heb gelezen dat dit boek zo eng was dat je zelf moeite kreeg om te gaan slapen viel dat -helaas ;)- reuze mee. Er zit genoeg spanning in dit boek en hij leest daardoor echt lekker weg, maar van mij had het gerust nog een tikkeltje spannender gemogen. Zeker in het begin denk ik dat de spanning nog veel meer had kunnen oplopen om het verhaal je echt de kriebels te laten bezorgen. Of misschien ligt het aan mij en ben ik inmiddels al genoeg spanning gewend ;).

Al met al vond ik De Fluisterman geweldig! Het is zeker één van mijn favoriete thrillers geworden en ik heb deel twee van deze auteur (De schaduwvriend) gelijk doorgegeven aan mijn moeder. Volgende maand ben ik namelijk jarig, dus wie weet dat ik dan verder kan ik zijn tweede boek. 


'' Wat is het laatste boek dat jij hebt gelezen? 

1 opmerking