IK Skin Perfection Spring Favorites


Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan niet wachten tot het lente is. Lekker in het zonnetje buiten zitten en zo af en toe lekker zonder jas naar buiten kunnen. Ik geniet alleen al van het idee dat het binnenkort zover is. Ter voorbereiding van de lente deelt IK Skin Perfection hun 'Spring Favorites', drie producten om je huid alvast voor te bereiden op de zomer. Ik mocht deze drie producten uitproberen en deel ze vandaag graag met jullie.


Hoewel het merk mij wel bekend voor kwam, had ik tot op heden niet eerder iets geprobeerd van IK Skin Perfection. Hun producten zijn 100% vegan en 100% natuurlijk, maar ook micro plastivrij. Helemaal fijn! 

Voordat ik dieper in ga op de producten wil ik het kort hebben over de vormgeving. De producten van dit merk zien er wat mij betreft heel erg chique en clean uit. Het doet mij denken aan kappersproducten, ondanks dat deze natuurlijk niet voor je haar zijn. De vormgeving staat in ieder geval heel erg fancy in mijn badkamer.

De Botanic Soap Exfoliating Hand Scrub is het eerste product dat ik mocht ontvangen. Handen wassen doen we natuurlijk -hoop ik althans ;)- allemaal meermaals per dag. Ik probeer tegenwoordig minder vloeibare zeep te gebruiken (omdat die doorgaans verpakt worden in plastic flesjes) en ben daardoor erg blij om te zien dat hier gebruik is gemaakt van een glazen flesje. Veel makkelijker te recyclen, maar je kunt ook een navulling krijgen. Nog beter!

De Exfoliating Hand Scrub is de perfecte manier om je handen tegelijkertijd te reinigen én verzorgen. Door de lichte scrub structuur verwijder je dode huidcellen op een hele milde manier. Bijna alsof je alleen je handen aan het wassen bent, maar het effect is wel degelijk merkbaar. Ik heb deze scrub nu al een tijdje in onze keuken staan en ik vind hem ontzettend fijn.

Niet alleen omdat hij mijn handen onwijs zacht maakt; hij ruikt ook nog eens heerlijk. Het is een kruidige geur, maar dan wel op een milde manier. Ik vind hem lastig te omschrijven, maar ik kan wel zeggen dat ik hem erg lekker vind. - €23.30 (200ML)

Als tweede mocht ik de Botanic Body Natural Caring Lotion ontvangen. In de winter maanden vind ik een body lotion heerlijk, maar ook in de zomer gebruik ik regelmatig een body lotion om mijn benen een mooie glans te geven. 

Deze body lotion heeft nagenoeg dezelfde geur als de hand scrub. Hij is wat dikker dan de meeste body lotions in mijn collectie en dat vind ik zelf heel erg prettig. Het zit net tussen een lotion en een butter in. Ondanks dat hij wat dikker is trekt hij als nog erg snel in en laat hij mijn huid gehydrateerd én mooi glanzend achter. Als je net als ik een wat doffere en droge huid op je benen hebt, dan is dit echt een aanrader! - €23.95 (150 ML)


Last but not least ontving ik de Mimatcha Scrub. Deze scrub is ontwikkeld om de kwetsbare en droge -en gevoelige- huid de hele dag zacht en glad te laten aanvoelen. Deze scrub wordt geleverd in een potje met daarin een handig lepeltje om de juiste hoeveelheid op te kunnen lepelen.

De scrub heeft een milde korrel, maar de structuur van deze scrub is erg droog. De korrel voelt daardoor op mijn huid helaas vrij ruw aan. Voor mijn armen is dat prima (die zijn wat minder gevoelig), maar voor mijn benen kan ik hem helaas niet gebruiken en heb ik liever een iets mildere scrub.  €23.95 (100 GR)

Al met al ben ik zeker positief verrast door de producten van IK Skin Perfection. De hand scrub en body lotion vind ik allebei heel erg geslaagd en met de scrub kan ik hopelijk iemand anders (met een minder gevoelige huid) blij maken.

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer. 

Geen opmerkingen