Megan Hess - Stap in de wereld van Christian Dior


Eind vorig jaar bracht Kosmos een prachtige vertaling uit van Megan Hess haar boek 'Coco Chanel - Stap in de wereld van Coco Chanel'. Wat mij betreft haar mooiste boek tot nu toe, wat ook komt doordat Coco Chanel mijn favoriete modeontwerpster is. Dit jaar bracht Kosmos echter opnieuw een prachtige vertaling uit; dit keer van haar nieuwste boek 'Stap in de wereld van Christian Dior'.

Hoewel Dior natuurlijk ontzettend bekend is, is dit toch één van de merken waarvan ik de minste achtergrond geschiedenis ken. Over Coco Chanel heb ik inmiddels diverse boeken gelezen. Wat betreft Dior is dit pas mijn tweede. 

Des te interessanter vond ik het om door middel van de prachtige illustraties én fijne schrijfstijl van Megan Hess meer te weten te komen over Christian Dior. Over zijn jeugd, hoe hij zijn merk heeft opgebouwd en met welke tegenslagen hij te maken heeft gehad. 


Iets wat mij vooral opviel was het feit dat Christian Dior een stuk gereserveerder en meer op zichzelf was dan je zou denken van zo'n bekende modeontwerper. Hij klinkt in dit boek juist bescheiden en 'humble'. Dat zorgt ervoor dat ik zijn verhaal des te fascinerender vind en extra veel respect heb voor de man die hij was. 

Megan Hess haar boeken geven je op een simpele manier een kijkje in het leven van diverse fashion iconen. Doordat het makkelijk geschreven is leest het heel eenvoudig weg en neem je veel informatie tot je toe zonder dat je het als saai hoeft te ervaren. De illustraties werken daar natuurlijk extra goed aan mee en creëren ook mee aan het beeld dat je van de desbetreffende persoon krijgt.


In dit boek vind je hoofdzakelijk zwart witte illustraties met her en der kleurrijke accenten. Ik zie vooral veel roze accenten in dit boek en kan daar extra van genieten. Ik hoef namelijk niet meer aan jullie te vertellen wat mijn favoriete kleur is. ;) 

Stap in de wereld van Christian Dior is een prachtige toevoeging aan mijn steeds groter wordende collectie fashion boeken. De boeken van Megan Hess zijn ook nog eens ontzettend betaalbaar en zijn daardoor onwijs leuk om cadeau te geven aan elke andere fashion lover. Zelfs als je niet van lezen houdt zijn deze boeken een musthave om te hebben. Blader er doorheen en je doet gegarandeerd inspiratie op.

Megan Hess - Stap in de wereld van Christian Dior - €20.00

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

1 opmerking