& Other Stories Cleansing Balm


Een tijdje geleden deelde ik één van de nieuwe & Other Stories skincare producten met jullie; de hydrating setting mist. Ik was -en dat ben ik nog steeds- hier heel erg enthousiast over. Lucky for me was dit niet het enige nieuwe product en heb ik in die tijd ook hun nieuwste cleansing balm mogen proberen. Nieuwsgierig of ik hier net zo enthousiast over ben? Lees dan snel verder!


Ik kan je verklappen dat wanneer het om reinigingsproducten gaat, ik al jaren dezelfde product en gebruik; het micellair water van Garnier én de Breath of Fresh Air Toner van LUSH. Ik test natuurlijk her en der wel eens iets nieuws, maar uiteindelijk blijven die twee toch elke keer mijn favorieten.

Mijn verwachtingen voor dit product waren daarom niet gelijk al te hoog. Een goed reinigingsproduct vinden is -naar mijn mening- gewoon best lastig. Maar hey, we geven iedereen een eerlijke kans!

Het eerste pluspunt van deze nieuwe cleansing balm van & Other Stories is de vormgeving. Net als bij de nieuwe setting spray komt deze in een mat glazen potje. De witte deksel is heel simpel en zou bij sommige merken misschien goedkoop overkomen, maar in combinatie met de chique belettering vind ik het een heel geslaagd potje. Simpel en tegelijkertijd heel classy.


Het geen waar ik echter het meest enthousiast over ben is die geur. Als ik je zeg dat deze heerlijk ruikt, dan moet je mij echt geloven. Deze cleansing balm ruikt naar lichtzoete abrikozen; een beetje alsof je zo'n perzik danoontje opentrekt. Heerlijk! 

Hoe gebruik je dit product? Simpel! Neem een kleine hoeveelheid op je vingers en masseer deze voorzichtig in op een licht vochtige huid. De balsem verandert dan in een melkachtige substantie die je huid reinigt. Wanneer je het product over je hele huid hebt gemasseerd spoel je je gezicht af met water.

Hoewel ik de cleansing balm heerlijk vind om te gebruiken, gebruik ik hem zelf als tweede stap in mijn routine. Hij reinigt mijn huid zeker en laat een heerlijke geur achter, maar als ik na het gebruik van de balm nog een toner gebruik merk ik dat er toch nog heel wat make-up is achtergebleven.

Ik gebruik daarom eerst mijn micellair water om het grootste gedeelte van mijn make-up te verwijderen en ga daarna aan de slag met de cleansing balm. Ik gebruik hem dus eigenlijk als een toner, en daarvoor vind ik hem heel erg geslaagd!

Ingrediënten: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Lanolin, Hydrogenated Polydecene, Cetearyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Oleth-30, Phenyl Trimethicone, Ethylhexyl Palmitate, Glyceryl Behenate, Rhus Verniciflua Peel Cera (Rhus Verniciflua Peel Wax), Cera Microcristallina (Microcrystalline Wax), Ceteth-15, Lauroyl Lysine, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Rosa Moschata Seed Oil, Parfum (Fragrance), Choleth-15, Hydrogenated Vegetable Oil, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Ascorbyl Palmitate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Bht.

& Other Stories Cleansing Balm  - €29.00 (35ML) 
'' Gebruik jij wel eens een cleansing balm? En zo ja, welke?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

2 opmerkingen

  1. Ik heb nog nooit een cleansing balm gebruikt dus wat dat betreft ben ik heel benieuwd! Alleen vind ik de verpakking minder handig/hygiënisch en had ik 'em liever in een tube gezien. Ook denk ik dat ie vanwege de abrikozen geur wellicht parfum bevat en dat kan ik helaas in gezichtsverzorging niet goed hebben vanwege mijn gevoelige huid.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb zelf ook een hele gevoelige huid en heb nergens last van met dit product. Hij is gelukkig erg mild!

      Verwijderen