B.A.E By Hema Pink Clay Beautifier Face Mask & Overnight Face Mask


De tijd nemen voor een lekker masker is iets wat ik veel te weinig doe. Ik heb genoeg maskers om nog een paar jaar vooruit te kunnen, maar op de een of andere manier neem ik er de tijd simpelweg veel te weinig voor. Toen ik twee nieuwe maskers van B.A.E. By Hema ontving kreeg ik net dat duwtje in de rug om er wél even de tijd voor te nemen. Ik heb ze inmiddels beide uitgeprobeerd en deel mijn ervaringen vandaag met je.


In totaal lanceert B.A.E By Hema twee nieuwe maskers; het Pink Clay Beautifier Face Mask en het Overnight Face Mask. Ik testte ze beide uit en begin met mijn favoriet; het Pink Clay Beautifier Face Mask. Als het op maskertjes aankomt kies ik -als ik dan eens een masker gebruik- het liefste voor een kleimasker. Logisch dat ik deze dan ook als eerste uit wilde proberen.

Dit is een reinigend masker op basis van roze en witte klei met rozenwater. Het masker komt in een klein potje en dat is wat mij betreft al het eerste pluspunt. Vaak komt een masker in een zakje en ik merk dat ik dan altijd nog masker over heb voor een andere keer. Zonde, want dat gebruik je dan vervolgens niet. Met zo'n potje verspil je gewoon minder én heb je ook veel meer plezier van je geld. Deze potjes kosten maar €5 en daar kan je heel wat keren van genieten.

Het masker werkt eenvoudig, ik denk dan ook niet dat ik je dat nog uit hoef te leggen. Breng een gelijkmatige laag aan op een schone, droge huid. Laat 15 tot 20 minuten inwerken en spoel je gezicht daarna goed af. Doordat de klei vrij hard wordt werkt dit het beste met warm water; zo krijg je het masker er moeiteloos af.

Na die twintig minuutjes voelde mijn huid heerlijk zacht en merkte ik vooral dat de roodheden in mijn gezicht minder opvielen. Vaak heb ik na een masker juist een veel rodere huid, maar ik merkte dat mijn huid hierdoor juist heel ontspannen aanvoelde. Dit is zeker een aanrader!

Ingrediënten: AQUA, KAOLIN, ROSA DAMASCENA FLOWER WATER, MONTMORILLONITE, GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERYL STEARATE SE, GLYCERYL STEARATE CITRATE, ILLITE, SQUALANE, PHENOXYETHANOL, STEARIC ACID, PALMITIC ACID, XANTHAN GUM, ETHYLHEXYLGLYCERIN, GLUCONOLACTONE, SODIUM BENZOATE, CALCIUM


Als tweede ontving ik ook het Overnight Face Mask. Dit is een masker die je -zoals de naam het al zegt- gebruikt voor het slapen gaan. Dit masker is verreikt met aloë vera, shea butter en zoete amandelolie. Het masker is zo dun als een crème en brengt daardoor hetzelfde aan als ik normaal met mijn nachtcrème zou doen. 

Het masker laat je een nacht inwerken om vervolgens in de ochtend af te spoelen met warm water. Doordat je het masker de hele nacht op je gezicht laat heeft het de tijd om goed zijn best te doen.

Ik moet wel zeggen dat ik iets minder enthousiast ben over dit masker dan over het klei masker. Hij doet prima zijn werk, maar als ik hem vergelijk met wanneer ik normaal mijn reguliere nachtcrème gebruik merk ik geen verschil. Mijn huid voelt zacht aan in de ochtend, maar dat doet het met mijn nachtcrème ook. Mocht je normaal gesproken niet standaard elke avond crème gebruiken is dit wellicht wel lekker om je huid eens een extra boost te geven. 

Ingrediënten: AQUA, GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, HYDROXYPROPYL STARCH PHOSPHATE, CETEARYL GLUCOSIDE, GLYCERYL STEARATE SE, BETAINE, ZEA MAYS OIL, PHENOXYETHANOL, PANTHENOL, TOCOPHERYL ACETATE, SODIUM HYALURONATE, ROSA MOSCHATA SEED OIL, XANTHAN GUM, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CITRIC ACID, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE

Mijn eindoordeel? Ik ben heel erg tevreden over het klei masker en ga echt mijn best doen om hem de komende tijd vaker te gebruiken. Het overnight face mask is prima, maar voor mij persoonlijk overbodig en zou ik daardoor niet opnieuw aanschaffen. 

B.A.E By Hema Pink Clay Beautifier Face Mask - €5.50
B.A.E By Hema Overnight Face Mask - €5.00
'' Wat is jouw favoriete gezichtsmasker?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen