Boek Review | De Perfecte Huisgenoot - V.I. Keeland & Penelope Ward

Eind vorig jaar ontdekte ik de auteur V.I. Keeland. Hoewel ik doorgaans hoofdzakelijk thrillers lees, vind ik het zo af en toe heerlijk om even een snel romannetje tussendoor te lezen. En dan niet van die ouderwetse of langdradige romans, maar vlot en modern. V.I. Keeland valt in dit rijtje onder mijn favoriete auteurs en daarom pre orderde ik haar nieuwe boek 'De perfecte huisgenoot' gelijk toen ik hem op Bol zag staan. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder.


Net wanneer Molly de hoop begint te verliezen dat ze ooit een fijne nieuwe huisgenoot gaat vinden, ontmoet ze de perfecte kandidaat: aardig, gezellig, kan goed koken… Het enige probleem? Het is geen dame, maar een erg knappe man, genaamd Declan. Een mannelijke huisgenoot was niet helemaal wat Molly in gedachten had, maar Declan lijkt de perfecte huisgenoot.


De twee worden niet alleen huisgenoten, maar ook goede vrienden. Goede vrienden die allebei wel wat hulp op liefdesgebied kunnen gebruiken: ze zijn allebei verliefd op iemand die ze niet ziet staan. Op een avond bedenken ze een sluw plan. Wat nou als ze net doen alsof ze een stel zijn, om hun crushes jaloers te maken?

Het plan lijkt al snel te werken, maar langzaam beginnen Molly en Declan te vermoeden dat hun gevoelens toch niet zo nep zijn als ze dachten…

Voordat ik verder op het verhaal in ga kan ik natuurlijk niet om deze cover heen. De voorgaande boeken van V.I. Keeland die zijn uitgebracht door Love Books hadden allemaal een 'foto' van een echte man op de cover staan. Nu moet ik toegeven dat ik daar nooit heel warm van wordt en daardoor des te blijer ben dat ze dit keer voor een geïllustreerde cover zijn gegaan. Hij is lekker cozy, romantisch en vooral heel schattig.


Goed, tijd om in het verhaal te duiken! De perfecte huisgenoot begint gelijk interessant wanneer Molly 'sollicitaties' houdt voor een nieuwe huisgenoot. Er komen een aantal vreemde figuren voorbij, totdat Declan aanklopt. Hoewel Molly in eerste instantie geen mannelijke huisgenoot wilt zwicht ze uiteindelijk toch en besloot ze de sprong in het diepe te wagen.

Gedurende het boek lees je vanuit het perspectief van Declan en Molly. De hoofdstukken zijn middellang, maar doordat er heel veel chemie en charisma in de personages naar voren komt lezen de hoofdstukjes ontzettend vlot. Hierdoor heb je het boek veel sneller uit dan je eigenlijk graag zou willen.

Maar jeetje, wat heb ik weer genoten van dit boek! Het boek bevat herkenbare situaties over het maken van keuzes of het juist ontbreken hieraan, waardoor je later spijt krijgt van de dingen die je niet hebt gedaan. De chemie tussen Molly en Declan is aanstekelijk en wordt steeds duidelijker voelbaar naarmate het einde nadert.

Hoewel het einde van mij iets minder abrupt had gemogen, klopte het plaatje toch volledig. Het boek wordt mooi afgesloten met een happy ending. Wat die happy ending is, dat verklap ik natuurlijk nog niet. Daarvoor moet je het boek zelf maar lezen. 

Mocht je bekend zijn met de boeken van V.I. Keeland weet je dat deze normaal best een beetje spicy zijn. Bij De Perfecte Huisgenoot is dat absoluut niet het geval. Dus mocht je daar niet van houden en daarom nog nooit een boek van deze auteur hebben gelezen; dit is je kans! 

'' Heb jij al eens iets van V.I. Keeland gelezen?

Geen opmerkingen