Boek Review | Het Kamermeisje - Nina Prose


Hoewel ik heel wat boeken lees in het jaar, is er maar zelden een boek dat ik beoordeel met vijf sterren. Simpelweg omdat ik een veeleisende lezer ben ;). Toch komt het zo af en toe voor en dan moet ik dat natuurlijk met jullie delen. Ik deel daarom vandaag een boek met jullie waarvan ik vind dat je er gelijk voor naar de boekhandel moet rennen; Het kamermeisje van Nina Prose.

Molly is een wat zonderlinge en onopvallende jonge vrouw. Ze is geknipt voor haar werk als kamermeisje in het Regency Grand Hotel, waar ze met overgave de kussens opschudt en het stof en de geheimen van de gasten wegveegt, zonder dat iemand aandacht voor haar heeft. Toch komt ze – ongewild – in de spotlights te staan wanneer ze Mr Black, een beruchte en steenrijke gast, dood in zijn bed aantreft. Zo wordt ze opeens hoofdverdachte in een moordzaak en belandt ze in een web van leugens. Hoe kan ze daar nog uit ontsnappen? Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek, maar zal het op tijd zijn, vóór de moordenaar opnieuw toeslaat?

Het kamermeisje kun je omschrijven als een feelgood detective. In het boek is de leidende draad natuurlijk het oplossen van een moordzaak, maar het is niet zoals je dat doet in een doorsnee thriller. Het kamermeisje neemt je mee in het leven van de bijzondere Molly. Onopvallend, maar tegelijkertijd juist zo opvallend door haar bijzondere gedrag. Molly is onschuldig, ziet overal het positieve van in en is tegen iedereen uiterst beleefd. Haar bijzonder nette woordkeuze zorgt regelmatig voor een glimlach tijdens het lezen.

Ik denk dat iedereen een Molly in zijn of haar leven wil. Ondanks dat is het herkenbare aan Molly dat zij moeite heeft met het maken van de juiste vrienden of connecties. Ze staat er dan ook even in haar eentje voor, tot het moment aanbreekt waarop ze doorheeft wie ze nu eigenlijk wel of niet kan vertrouwen.


Er ontstaan mooie en bijzondere vriendschappen, liefde én het is een gevalletje 'Ik wil doorlezen, want ik wil weten wat er gebeurd'. Ik vind het moeilijk om te omschrijven hoe fijn ik dit boek vond, want eigenlijk kun je dat gevoel alleen ervaren door dit boek zelf te lezen.

Misschien heb je na het lezen een hele andere mening als ik, maar ik vond het boek geweldig. Ik heb op Instagram ook heel veel lovende recensies voorbij zien komen en ben er daarom van overtuigd dat een groot deel van jullie die mening met mij zal delen. Ben je nog op zoek naar een nieuw boek, of lees je eigenlijk nooit en wil je het wel eens een kans geven? Kies voor Het kamermeisje van Nina Prose. Dit artikel is niet gesponsord, ik ben simpelweg heel enthousiast over dit boek en raad iedereen aan om Molly in zijn of haar hart te sluiten.

'' Wat is het laatste boek dat jij hebt gelezen? 

1 opmerking

  1. Wat fijn dat je ook reviews geeft. Ik ben zelf een enorme boekenwurm en vind het leuk om reviews te lezen. Ik ga het boek zeker lezen!

    BeantwoordenVerwijderen