De voordelen van dubbel glas


Wanneer je een huis koopt begin je op de lange termijn steeds meer dingen op te merken die je graag zou willen aanpakken. Hoewel je vaak gelijk begint met het leggen van een mooie vloer en het schilderen van de muren zijn er ook heel veel dingen die je later pas op gaan vallen... Of waar je je later pas aan gaat irriteren. Zo hebben wij onlangs de keuze gemaakt om dubbel glas in onze woning te laten plaatsen en daar heb ik geen minuut spijt van gehad!

Het plaatsen van dubbel glas leek ons niet meer dan logisch, aangezien wij veel problemen ondervonden dankzij ons enkel glas. Het ergste? Nattigheid in huis. Op een gegeven moment voelde alles in ons huis klam aan. De bank voelde klam als je er in de ochtend op ging zitten, maar zelfs de kleding in onze kasten voelde op een gegeven moment vochtig aan. Echt geen pretje. 

Dat was wat ons betreft dan ook de voornaamste reden om te kiezen voor dubbel glas. Het voelde gewoon niet lekker fris dat alles zo klam aanvoelde. Als ik ergens een hekel aan heb is het dat wel.  Daarnaast had de helft van ons huis al dubbel glas, dus je kon echt goed merken wat dat kleine beetje enkel glas voor 'schade' aanrichtte. 

Daarnaast merkte je ook met koken heel goed dat wij in de woonkamer en keuken geen dubbel glas hadden. De ramen besloegen na het koken continu en dan bleef je de rest van de avond achter in een vochtige woonkamer. Zélfs als je de ramen open zette. Dat werkt wel een beetje, maar niet volledig. En daarnaast is het in de winter ook geen pretje als je de ramen wagenwijd open moet zetten.

De meest bekende reden voor het plaatsen van dubbel glas is natuurlijk het feit dat het ook flink scheelt in de stookkosten. De aanschaf van het glas kost dan misschien even wat, maar de dubbel glas prijs haal je er absoluut weer uit in de lange termijn. Ons verbruik is dit jaar al zoveel lager in vergelijking met vorig jaar.

Mocht je nog niet helemaal enthousiast worden van het idee van dubbel glas heb je tegenwoordig ook triple glas. Triple glas is vergelijkbaar met dubbel glas, echter zit er bij triple glas een derde glasplaat in. Dit zorgt er -samen met de extra tussenruimte die met gas wordt gevuld- voor dat de isolatiewaarde van het glas aanzienlijk verbeterd wordt. 

Als ik onze beste aankoop van afgelopen jaar moet opschrijven is dat geen lastige vraag; ons dubbel glas. Hoewel ik er even over twijfelde -geld uitgeven aan glas vind ik ten slotte saai, want je ziet er verder weinig van ;)- heb ik er geen minuut spijt van gehad en wenste ik alleen maar dat we het eerder hadden gedaan.

Dit artikel bevat betaalde promotie.
Lees hier mijn disclaimer. 

Geen opmerkingen