Boek Review | Op het verkeerde spoor - Marjon Weerink


Het ontdekken van nieuwe auteurs vind ik altijd ontzettend leuk. Nóg leuker is dat wanneer het om een auteur van Nederlandse bodem gaat. Marjon Weerink schreef onlangs haar debuutroman 'Op het verkeerde spoor' en die wilde ik maar al te graag lezen. Nieuwsgierig wat ik er van vond? Lees dan snel verder!

Karst-Jan mag dan met een gouden lepel in zijn mond geboren zijn, dat betekent niet dat hij lui is. Het probleem is alleen dat zijn studie niet zo bij hem past. Gezelligheid en mooie meiden, dát past bij hem. Dat verandert echter als zijn blik die van een vrouw op het perron kruist. Hij ervaart een chemie als nooit tevoren, maar als hij eindelijk uit zijn trein stapt, rijdt die van haar net weg. Samen met studente journalistiek Suzanne zet hij alles op alles om dit mysterieuze meisje te vinden.

Op het verkeerde spoor begint gelijk in een lekker tempo. Je maakt kennis met hoofdpersonage Karst-Jan en zijn beste vriend Rutger. Niet veel later leren we Suzanne kennen, de tweede hoofdpersonage in dit boek. Door de zoektocht naar KJ's (Karst-Jan) perronliefde spenderen de twee veel tijd met elkaar en leren zij elkaar steeds een beetje beter kennen.

Marjon Weerink heeft een hele vlotte schrijfstijl. Je vliegt hierdoor echt door het boek heen. Er gebeurt namelijk ontzettend veel in een hele korte periode. Het is namelijk een dun boekje met maar 240 pagina's. Niet erg, maar naar mijn inziens had het boek ook gerust 100 pagina's langer mogen zijn. Dan hadden bepaalde gebeurtenissen iets uitgebreider kunnen worden beschreven en had er net wat meer diepgang in het boek gezeten. Ik had nu namelijk bij een aantal hoofdstukken en gebeurtenissen een beetje het idee dat het gehaast Sommige dingen waren een beetje plotseling en vervolgens haastig afgerond. 

Hoewel het boek een roman is vind ik wel dat er net even iets meer romantiek in had mogen zitten. Het spatte niet echt van de personages af en daar houd ik bij een roman juist heel erg van. Tezamen met een beetje diepgang had ik het boek op die manier perfect gevonden! 

Al met al heb ik -gelukkig- zeker genoten van dit boek en vind ik het absoluut geen verkeerde debuutroman. Je weet eigenlijk al vanaf de eerste hoofdstukken hoe dit boek gaat lopen, maar tegelijkertijd wil je ook gewoon lekker verder lezen. Ik kan hem je zeker aanraden voor een middagje in de zon of voor mee op vakantie. Even iets luchtigs voor tussendoor! Mocht Marjon Weerink meerdere boeken uit gaan brengen zal ik die ook zeker gaan lezen. 

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer. 

Geen opmerkingen