Boek Review | Tuesday Mooney Gaat in het zwart - Kate Racculia


Ik ben dol op boeken waarin raadsels of spanning centraal staan. Hoofdzakelijk lees ik thrillers, maar zo af en toe vind ik het heerlijk om dit genre af te wisselen met iets luchtigs. Toen ik 'Tuesday Mooney gaat in het zwart' binnenkreeg was ik dan ook gelijk enthousiast om te gaan lezen. Het is een roman, mysterie én een beetje crime in één. Nieuwsgierig of ik het wat vond? Lees dan snel verder.


Tuesday Mooney is geschreven door de Amerikaanse auteur Kate Racculia. Zij debuteert in Nederland met dit boek en dit is voor mij dan ook de eerste kennismaking met deze schrijfster.

Voor iemand die ontzettend goed is in het oplossen van puzzels en raadsels, maakt Tuesday Mooney absoluut geen haast om haar eigen geheimzinnige verleden onder ogen te zien… Tuesday Mooney is prima tevreden met haar leven: haar tijd besteedt ze liever aan puzzels dan aan mensen. Als de excentrieke miljardair Vincent Pryce overlijdt en Tuesday hoort dat hij zijn geld nalaat aan de eerste persoon die zijn speurtocht tot een goed einde brengt, gaat Tuesday de uitdaging aan. Maar al snel begint Tuesday zich af te vragen of ze deze intrigerende speurtocht wel tot een goed einde zal brengen. Want om de puzzels van Vincent Pryce op te kunnen lossen, moet ze eerst het raadsel van haar eigen verleden onder ogen zien…

Onlangs las ik de eerste twee delen uit de Erfenis serie van Jennifer Lynn Barnes; een boek vol met mysteries en raadsels. Omdat ik daar zó enthousiast over was had ik al zo'n vermoeden dat dit boek mij net zo goed zou bevallen, zeker na het lezen van de synopsis. Dit boek laat zich wat genre betreft niet in één hokje duwen, het heeft wat weg van verschillende genres; roman, thriller, crime én mysterie. Je hebt eigenlijk niet precies een idee wat je nu moet verwachten.

Nadat ik begon met lezen was ik echter gelijk enthousiast. Kate Racculia heeft een hele bijzondere en eigen schrijfstijl. De hoofdstukken zijn wat aan de langere kant en in het begin van het boek merkte ik dat ik er even in moest komen. De introductie is namelijk vrij uitgebreid, maar eenmaal verder in het verhaal gevorderd is het boek steeds moeilijker om weg te leggen.

De hoofdpersonage, Tuesday Mooney, zorgt er namelijk voor dat je verder wilt lezen. Tuesday is een bijzondere dame die zich weinig aantrekt van wat anderen van haar vinden. Niet alleen Tuesday trekt de aandacht naar zich toe, ook haar mede-speurders zijn bijzondere en unieke types. 

Langzaam krijg je in het boek steeds meer antwoorden op verschillende vragen. Het feit dat niet alle raadsels een duidelijk antwoord kregen had van mij iets uitgebreider beschreven worden, maar gelukkig klopt het plaatje aan het einde van het boek wel en zit het plot zeker niet slecht in elkaar. 

Het boek zit vol mysterie, raadsels en is zelfs een tikkeltje fantasierijk. Het leest -eenmaal op dreef- lekker weg en maakt je heel erg nieuwsgierig naar meer. De mede-speurders van Tuesday hadden van mij nog iets meer aandacht mogen krijgen (hun personages blijven een beetje oppervlakkig), maar verder vond ik dit echt een heerlijk boek.

Kortom; Tuesday Mooney Gaat in het zwart is echt de moeite waard. Als je even in een leesdip zit en geen idee hebt wat je nu wilt gaan lezen; probeer dit boek! Een fijne en chaotische speurtocht met een goede dosis vriendschap en liefde.

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

1 opmerking