Nieuw van Weleda - Shower Bars


Shower bars worden steeds populairder en vind je tegenwoordig steeds vaker in de winkel. Dit duurzame alternatief werkt doorgaans net zo goed als een reguliere shampoo of douchegel en is een heel stuk vriendelijker voor mens en natuur. Weleda lanceerde onlangs vier nieuwe shower bars en die heb ik natuurlijk voor jullie uitgeprobeerd. 


Dat juist Weleda met shower bars op de markt komt is voor mij geen verrassing. Zij zijn altijd al goed bezig met duurzaamheid en zorg voor de planeet. Dit nieuwe product vind ik een hele mooie en passende aansluiting bij hun assortiment.

De shower bars van Weleda zijn allemaal 100% natuurlijk met hoog biologisch aandeel. Daarnaast zijn ze microplasticvrij én diervriendelijk. Houden we van! De shower bar is dus volledig biologisch afbreekbaar én komt ook in een plasticvrije, kartonnen verpakking. Deze verpakking is gemaakt van 55% gerecyclede grondstoffen. Een solide shower bar gaat volgens Liza Trouwborst (productspecialist bij Weleda) twee keer zo lang mee als een vloeibaar douche product. Dat testen we natuurlijk graag uit!

In totaal lanceert Weleda vier verschillende shower bars. De eerste is Geranium + Litsea Cubeba; een hele frisse en prikkelende geur. Wat ik gelijk al merkte aan de shower bars is dat ze allemaal een hele duidelijke, natuurlijke geur hebben. Het zijn geen kunstmatige geuren maar je ruikt écht wat er in zit.

De meeste shower of shampoo bars die ik tot nu toe heb geprobeerd hadden allemaal eenzelfde vorm. Een rondje of wellicht een ovaaltje. Ik vind het persoonlijk heel leuk dat Weleda heeft gekozen voor dit 'ouderwetse' zeep vormpje. Deze vorm is namelijk heel handig in zowel gebruik als tijdens het opbergen. Tijdens het opbergen komen alleen de hoekjes in contact met de ondergrond en plakt hij dus niet steeds vast. Daarnaast ligt deze vorm door de lichte kromming ook simpelweg heel fijn in de hand.


De tweede geur is mijn favoriet van de vier; Lavender + Vetiver. Ik weet dat mensen doorgaans óf heel gek zijn op lavendel, of er juist niets mee hebben. Een aantal jaren geleden was ik er zelf ook nog niet zo gek op, maar ik merk dat ik lavendel de laatste jaren steeds meer ben gaan waarderen. Ik douche vrijwel altijd in de avond en kan dan des te meer genieten van de relaxerende geur van lavendel. 

De shower bars van Weleda werken heel erg eenvoudig. Je gebruikt ze net zoals je normaal een douchegel gebruikt. Ik gebruik de bar zelf nooit rechtstreeks op de huid (wat overigens gewoon goed mogelijk is), maar met een washandje of spons. Ik ga dan een paar keer met de natte bar over een natte spons om zo schuim te creëren. Vervolgens kun je je net zo wassen als je met elk ander product zou doen. 

Als ik heel eerlijk ben is de volgende geur, Gember + Petitgrain, niet zo mijn ding. Hij is onwijs fris, maar het ruikt naar een sterke citronella kaars. Je weet wel, zo'n kaars die je gebruikt tegen de muggen. Voor mij is die geur iets te aanwezig om mij ontspannen mee te kunnen wassen. Als je wel gek bent op hele frisse, prikkelende geuren is dit wellicht wel iets voor jou.

Last but not least hebben we een geur die mij wél goed bevalt; Ylang Ylang + Iris. Dit is opnieuw een frisse, prikkelende geur met een zachte, bloemige twist. Heel wat anders dan de frisse citroengeur van hiervoor en gelukkig past deze een stuk beter in mijn straatje.

De verpakkingen zijn top, de shower bars zijn handig in gebruik én ze doen wat ze moeten doen. Doordat er shea boter in deze producten verwerkt is zijn de shower bars lekker zacht zonder dat ze je lichaam met een vettig laagje achterlaten. Wat mij betreft is het zeker een aanrader als het gaat om solide doucheproducten. 

Weleda - Shower Bars - 75 Gram - €7.49 per stuk.
'' Welke van deze vier geuren spreekt jou het meeste aan?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer. 

Geen opmerkingen