Boek Review | Herinneringen aan hem - Colleen Hoover


Als je het over Colleen Hoover hebt hoef je niet te denken dat je een luchtig romannetje te pakken hebt. Deze auteur is onwijs populair en staat er bekend om verhalen te schrijven met een onderliggende boodschap. Soms hartverscheurend en er zitten een aantal tranentrekkers tussen. Ik las onlangs voor het eerst één van haar boeken, kort gevolgd door haar nieuwste boek; Herinneringen aan hem. Nieuwsgierig wat ik er van vond? Lees dan snel verder!

Na vijf jaar in de gevangenis vanwege een tragische fout keert Kenna terug naar de plek waar het misging. Ze wil een rol spelen in het leven van haar inmiddels vierjarige dochter, maar iedereen lijkt vastberaden om Kenna bij haar weg te houden. De enige link met haar verleden is Ledger Ward. De twee krijgen een band, maar als iemand daar ooit achter zou komen, zouden ze het vertrouwen van hun vrienden en familie op het spel zetten. Hoe meer hun relatie zich ontwikkelt, hoe groter het risico wordt.

Kort voordat ik haar nieuwste boek mocht ontvangen las ik al haar populairste boek op dit moment; Nooit Meer. Misschien beter bekend als 'It ends with us', de Engelse titel van dit boek. Een prachtig en tegelijkertijd verschrikkelijk boek. En met verschrikkelijk bedoel ik het geen dat de hoofdpersonage in dit boek overkomt. Colleen baseerde dit boek op eigen ervaringen en ervaringen van haar moeder, wat het boek extra beladen maakte.

Maar het blijft niet bij dat ene, treurige boek. Colleen Hoover zegt het zelf ook in het dankwoord van Herinneringen aan hem; ze is er niet voor gemaakt om luchtige romans te schrijven. Hoe hard ze het ook probeert. ;)


Dat haar boeken geen zoetsappige romannetjes zijn maakt ze echter juist zo goed. En het is echt niet zo dat haar boeken deprimerend zijn; ze zijn juist heel mooi door de echtheid. Het leven is namelijk niet alleen maar zonneschijn en rozengeur. Zou dat even fijn zijn. ;)

In herinneringen aan hem laat Colleen Hoover juist weer zien dat het leven soms gewoon klote kan zijn. Of je het daar nu zelf naar maakt of niet. Sommige beslissingen kunnen de rest van je leven op zijn kop zetten.

Dit boek bestaat uit hoofdstukken van normale lengte, afgewisseld tussen Kenna en Ledger. De hoofdstukken sluiten vlot op elkaar aan en geven steeds het perspectief van de ander beeld, zonder dat dit in herhaling valt. Kenna en Ledger zijn beide mooie personages waar je steeds meer begrip voor krijgt gedurende het verhaal vordert. 

Hoewel de verhaallijn een tikkeltje voorspelbaar is -je verwacht ten slotte al dat er aan het eind een bepaald iets gaat gebeuren-, bleef de kans ook aanwezig dat het totaal een andere kant op zou gaan. het is ten slotte Colleen Hoover. ;) 

Maar nee, dit boek valt eigenlijk perfect op zijn plek. Heden en verleden lopen mooi door elkaar heen en zorgen voor een duidelijk verhaal met achtergrondinformatie. Als je op zoek bent naar een roman mét inhoud, geef dit boek dan absoluut een kans.

Herinneringen aan hem - Colleen Hoover 

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen