Rimmel KIND & FREE

Rimmel introduceert haar grootste en belangrijkste lancering tot nu toe; de nieuwe KIND & FREE collectie. Een vooruitstrevende, clean make-up lijn en de eerste stap van Rimmel op weg naar betere beauty producten voor iedereen. Ik mocht een aantal producten uit deze lijn uitproberen en deel mijn ervaring vandaag met je.

De naam van de collectie zegt het al; KIND & FREE is het begin van een positieve beweging die clean beauty voor iedereen toegankelijk wil maken. Daarnaast omarmt het de Rimmel filosofie om de diversiteit in schoonheid, gedurfde individualiteit en zelfexpressie te vieren. Be kind, be free, be you!

Volgens Rimmel betekent Kind To Us zowel goed voor de planeet, goed voor mens & maatschappij en goed voor míj. Daarom bestaan alle KIND & FREE verpakkingen uit gerecycled materiaal om milieuvriendelijker te zijn.

De formulie is 100% vegan en gemaakt met een hoog percentage aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Klinkt allemaal heel goed, toch?

De opvallende blauwe verpakking komt gepaard met vijf make-upproducten. Een gekleurde moisturizer, een hydraterende concealer, een talkvrije vaste poeder, een mascara én een verzorgende nagellak. 

De felle blauwe kleur geeft mij een heel zomers en schoon gevoel. Ik merk overigens dat steeds meer merken afstappen van neutrale verpakkingen en juist gaan voor iets wat meer opvalt. Leuk! Weer eens wat anders.


Ik ontving allereerst de KIND & FREE moisturising skin tint. Dit product is geschikt voor een no make-up look. Het is namelijk een stukje dunner en minder dekkend dan een foundation, maar geeft je nog steeds een verzorgde uitstraling en nét even dat beetje extra. Heel erg geschikt ook voor in de zomer. Dan draag je vaak toch minder graag een dikke laag foundation en is zo'n moisturising skin tint ideaal.

Deze moisturising skin tint brengt heel prettig aan doordat hij zo dun is. Ik gebruik zelf mijn beauty blender, maar je zou het zelfs met de vingertjes kunnen doen. ;) Het is ten slotte echt een soort crème.

De huidige collectie bestaat uit 12 tinten en daarvan ontving ik de lichtste kleur 10 Rose Ivory. Ik moet helaas wel zeggen dat deze kleur -zoals je op de foto wellicht al was opgevallen- echt vrij donker is. Ik heb zelf een hele lichte huidskleur en voor mij is hij echt een paar tinten te donker. Ik had de stille hoop dat hij op de huid wat lichter uit zou vallen dan in de verpakking, maar dat is helaas niet het geval.

Wat had ik het fijn gevonden als de kleur wél een match was geweest, want ik vind dit echt een heerlijk product! Het is echt het ideale product om in de zomer als vervanger voor je foundation te gebruiken. Smeert lekker uit, plakt niet en geeft een lichte dekking. 

Gelukkig hoef ik het product niet helemaal af te schrijven, want ik meng hem nu met mijn huidige MAC foundation. In de zomer is mijn huid altijd net een tintje donkerder. Ik doe van deze foundation dan een druppeltje bij mijn normale foundation om de kleur net iets donkerder te maken. 


Naast de foundation ontving ik ook de KIND & FREE hydrating concealer. Deze concealer heeft opnieuw een opvallend blauw kleurtje en springt er lekker uit in je make-up collectie. De hydraterende 24-uurs concealer is ontworpen om de hele dag te blijven zitten.

De concealer is verkrijgbaar in zes kleuren en daarvan ontving ik wederom de lichtste kleur; 10 fair. Gelukkig is deze kleur een goede match met mijn huidskleur in de zomer. Voor de winter is hij net wat aan de donkere kant, maar nu mijn huid iets zongebruinder is vind ik hem perfect.

Of hij daadwerkelijk 24-uur blijft zitten? Dat helaas niet. De concealer is heel dun en een tikkeltje 'waterig' waardoor hij een hele minimale dekking geeft. Goed voor een 'no make-up' look, maar ik moet wel echt meerdere laagjes aanbrengen om de gewenste dekking te krijgen.


Last but not least mocht ik de KIND & FREE Pressed Powder ontvangen. Deze poeder is samengesteld met tapioca en haverpitmeel met 94% natuurlijke ingrediënten. Een lichtgewicht textuur die niet op de huid samenklontert.

De poeder is wederom verkrijgbaar in zes verschillende kleuren, waaronder één transparante poeder. Ik koos zelf voor de kleur 10 fair. Een lichte dekking vind ik tijdens het afpoederen altijd wel zo mooi.

Deze poeder is absoluut een aanrader, maar je moet hem wel met het bijgeleverde puffje (of een eigen puff, want ik vind de puff die erbij zit iets te 'plastic').  Het poeder is namelijk heel erg 'poederig'. Als je hem met de kwast aanbrengt vliegt dit alle kanten op.

Dat 'poederige' poeder geeft op je huid altijd wel het mooiste resultaat, maar het is gewoon even iets om rekening mee te houden. De poeder is verder echt een toppertje en heeft ook een lekkere geur. Deze gaat lekker mee op vakantie!

Goed, al met al ben ik zeker te spreken over de nieuwe KIND & FREE producten. De concealer vind ik persoonlijk wat minder, maar de poeder en foundation zijn top. Wat betreft de foundation hoop ik alleen dat ze nog gaan uitbreiden naar meer kleuren zodat er ook een lichtere kleur in de collectie komt.

Rimmel KIND & FREE Moisturising Skin Tint: €14.99 | Hydrating Concealer: €10.99 | Pressed Powder: €13.99

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

1 opmerking

  1. Fijn dat er steeds meer producten komen met minder troep erin verwerkt. De foundation lijkt me ook heel prettig.

    BeantwoordenVerwijderen