Boek Review | Kinderspel - Paul Cleave


Hoewel ik nog genoeg ongelezen boeken in de kast heb staan om de rest van het jaar door te komen, kan ik het niet weerstaan om regelmatig een nieuw uitgekomen boek aan te schaffen. Ik zet alle boeken die mij interesseren in mijn wishlist en kies dan elke maand een tweetal boeken uit die ik aanschaf. Boeken waar ik té nieuwsgierig naar ben om te wachten tot ik mijn huidige boeken allemaal heb gelezen. Kinderspel van Paul Cleave was er zo eentje. Ik heb hem inmiddels uit en jongens, wat een goed boek is dit!

In Kinderspel van internationaal bestsellerauteur Paul Cleave komt een goedbedoelde grap van misdaadschrijverskoppel Cameron en Lisa Murdoch hun duur te staan. Hun zoon verdwijnt en de Murdochs staan bovenaan de verdachtenlijst.

Tijdens de tournee ter promotie van hun boek grappen de succesvolle misdaadschrijvers Cameron en Lisa Murdoch dat niemand zo goed met een misdaad weg zou kunnen komen als zij – het is tenslotte hun werk. Dus als hun 7-jarige zoon Zach vermist wordt, vragen de politie en het publiek zich natuurlijk af of ze eindelijk hebben besloten te bewijzen wat ze al die tijd hebben gezegd; proberen ze aan te tonen hoe ze de perfecte misdaad kunnen plegen?

 
Paul Cleave was voor mij nog een onbekende auteur. Dit is dan ook pas zijn tweede boek en helaas is zijn eerste boek nog niet in het Nederlands vertaald. Wellicht wordt dat in de toekomst nog gedaan! 

Ondanks dat ik de auteur niet kende werd ik gelijk nieuwsgierig door de fantastische cover én natuurlijk de titel. Thrillers met kinderen vind ik op de één of andere manier altijd extra spannend, dus deze ging na het lezen van de synopsis gelijk op mijn lijstje.

Vorige week kon ik hem eindelijk ophalen bij de boekhandel en een paar dagen later was hij uit. Dit boek is namelijk zó goed dat je hem niet meer weg wilt leggen.

Het boek is geschreven vanuit het mannelijke perspectief (Cameron Murdoch). Dat vond ik allereerst al eens een prettige afwisseling; het grootste gedeelte van de thrillers en boeken zijn toch vanuit het perspectief van een vrouw geschreven. Ik lees zelf liever vanuit mannelijk perspectief, dus voor mij was dat een welkome verrassing.

Vanaf de eerste hoofdstukken word je gelijk in het verhaal getrokken. Bij dit boek hoefde ik niet veel meer dan drie à vier hoofdstukken te lezen voordat ik er helemaal in zat. Soms heb je boeken met een traag begin; dat is hier absoluut niet aan de orde.

Naarmate het boek vordert wordt het steeds spannender en gebeurt er het een na het ander. Ik lees zelden boeken waarbij ik echt op het puntje van mijn stoel zit, maar bij dit boek was dat absoluut het geval! Ik moest en zou weten hoe het afliep, wat er in resulteerde dat ik het boek in een paar avonden verslond.

Paul Cleave heeft een fijne, vlugge schrijfstijl die je interesse continu gewekt houdt. Er was geen moment waarop ik het boek vrijwillig weg wilde leggen omdat er steeds weer een nieuwe wending om de hoek zat te wachten. Het uiteindelijke slot vond ik heel erg sterk. Ik had al zo mijn vermoedens, maar toen die bevestigd werden besefte ik mij dat dit verhaal heel goed in elkaar steekt. Geen losse eindjes en geen vragen meer. Kortom; mijn favoriete thriller van dit jaar tot nu toe.

Geen opmerkingen