Boek Review | Woeker - Kenneth Oppel


Toen ik een mailtje kreeg met daarin de tekst voor fans van The Hunger Games, was ik gelijk enthousiast. Hoewel ik vroeger al graag boeken las werd ik écht een liefhebber van boeken tijdens het lezen van die serie. Onlangs is het tweede deel in de 'De invasie' trilogie van Kenneth Oppel uitgekomen, en die mocht ik ontvangen. Omdat ik nog niet bekend was met de serie ontving ik ook deel één en daarvan deel ik mijn ervaring vandaag met jullie.

Je leest het goed; de recensie van deel twee zal één dezer weken volgen. Dit boek smaakte namelijk absoluut naar meer en ik was heel erg blij dat ik ook deel twee al in huis heb. Ik waarschuw je alvast om beide delen aan te schaffen als je dit boek wilt gaan lezen; je zult namelijk het liefste gelijk willen doorlezen. 

Synopsis
Het begint met regen. En dan, uit het niets, komen er overal planten op. Hun gitzwarte en onverwoestbare stengels groeien ontzettend snel. Akkers, huizen en straten raken overwoekerd, overal op aarde. Giftige pollen worden door de lucht verspreid. Gigantische bloemen slokken mensen en dieren op. Drie tieners blijken immuun te zijn voor deze angstaanjagende planten. Anaya, Petra en Seth. Wat hebben zij met elkaar te maken? Wat is hun geheim? Ze moeten gauw op zoek naar antwoorden op deze vragen... want de invasie is begonnen.

In het eerste deel van de Invasie trilogie maak je kennis met de hoofdpersonages. Drie tieners die allemaal iets speciaals hebben. Zo heeft Petra een waterallergie, heeft Seth bijzonder aparte littekens en heeft Anaya een allergie voor zo ongeveer alles wat los en vast zit. ;) 

Hoewel het even geleden is dat ik een boek heb gelezen dat vanuit het perspectief van tieners werd geschreven (ik ben ten slotte zelf inmiddels iets ouder) vond ik dat het boek geen kinderlijke toon had. Het is echt een goede Young Adult en leest ook als volwassene prettig.

Hoewel de drie tieners elkaar in eerste instantie nauwelijks tot niet kenden komen storten ze zich al gauw in een spannend avontuur. Een avontuur vol vragen waarbij naar antwoorden wordt gezocht. Wanneer de hele wereld in gevaar is en wordt overwoekerd door planten vragen zij zich af waarom zij een uitzondering zijn. Niet geheel zonder gevaar.

Wauw, wat een boek! Ik was nog niet bekend met de boeken van Kenneth Oppel, maar kan je zeggen dat ik positief ben verrast. De schrijver nam mij vrijwel gelijk helemaal mee het verhaal in en zorgde ervoor dat ik het boek binnen no time had verslonden. Het boek is continu spannend, de verhaallijn is goed doordacht en tot in de puntjes uitgewerkt. Daarnaast is de chemie tussen de hoofdpersonages goed en wordt deze naarmate het boek vordert ook steeds beter. Logisch als je je in zo'n gekke situatie bevind!

Als je bekend bent met de boeken (of films) van The Maze Runner en daar van houdt, dan is dit zeker een serie die je wilt gaan lezen. Hoewel de boeken niet op elkaar lijken hebben ze wel een beetje dezelfde 'vibe'. 

Ik kan in ieder geval niet anders zeggen dan dat ik heel erg enthousiast ben over dit boek. Deel 2 ligt hier op de plank en wordt na mijn huidige boek gelijk gelezen, dus de recensie daarvan kun je ook zeer binnenkort verwachten.

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer. 

Geen opmerkingen