Inglot Dream it. Oogschaduw palette


De nieuwe voorjaarscollectie van Inglot bestaat uit frisse en zachte kleuren. De collectie bevat 6 freedom system oogschaduws, 6 amc pure pigment oogschaduw, 4 freedom system blushes & sparkling dust. Ik mocht het speciaal gedecoreerde Freedom System Flexi Palette ontvangen mét de zes nieuwe kleurtjes oogschaduw en deze deel ik vandaag met jullie.

De freedom oogschaduws van Inglot kennen we waarschijnlijk allemaal nog wel. Jaren geleden was dit echt een hele tijd een hype en wilde iedereen zo'n freedom palette hebben. Waaronder ik zelf, uiteraard. 

Ik vind het heel tof om te zien dat dit nog steeds in hun assortiment is. Ik snap overigens ook wel waarom, want ik ben zelf ook steeds meer geneigd om losse oogschaduws aan te schaffen in plaats van een heel palette. Bij een palette zijn er doorgaans namelijk evenveel kleuren die je niet gebruikt als die je wel gebruikt. Zonde natuurlijk!


De nieuwe Dream it. oogschaduw kleuren kun je alle zes los kopen. Mocht je ze allemaal nou geweldig vinden -want ze zijn best wel heel erg mooi ;)- kun je er ook gelijk een speciaal ontworpen palette bij kopen. Het freedom palette uit de Dream it. collectie past er namelijk perfect bij met de speelse pastelkleuren.

In deze nieuwe collectie vind je in totaal zes prachtige kleuren. Drie matte kleuren (beige, bruin & paars) en drie shimmer kleuren (wit, roze & mauve).


Op bovenstaande foto zie je alle zes de kleuren geswatcht. Van links naar rechts (rij 1 en rij 2). De kleuren hebben allemaal een goede pigmentatie, maar kosten soms iets meer tijd om goed op te bouwen. Dit merkte ik vooral bij de laatste drie kleuren. 

De shimmery kleuren hebben een beetje een 'natte' structuur. Het is niet helemaal een standaard poeder oogschaduw, maar is een beetje glossy. Vind ik persoonlijk nooit zo erg. Oogschaduws op het bewegend ooglid breng ik doorgaans namelijk juist met een vochtige kwast aan voor een betere pigmentatie.

De zes kleurtjes komen op de huid allemaal goed tot zijn recht en dat vind ik doorgaans nog wel het meest belangrijk bij een oogschaduw. Je hebt soms ook oogschaduws waarbij je totaal geen verschil ziet, maar bij dit palette is dat gelukkig niet het geval.

De beige kleur is de enige kleur die wat meer fall out heeft, bij de rest van het palette heb je daar -gelukkig- weinig tot geen last van. Wat mij betreft zijn het zes hele mooie, nieuwe kleuren waarvan ik zeker een aantal kleuren kan aanwijzen die ik dagelijks zal gaan gebruiken de komende tijd.

Inglot Freedom system oogschaduw - €8.99 per stuk | Freedom palette - €15.99

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen