Max Factor Miracle Pure Foundation & Nagellak


Afgelopen week kwam er een pakketje binnen met daarin de nieuwe Miracle Pure foundations & nagellakjes van Max Factor. Deze collectie bestaat uit 8 verschillende tinten foundation én twaalf kleuren nagellak. Ik ontving twee foundations en vier van de nieuwe nagellakjes en deel mijn ervaring vandaag met jullie.


Wat betreft vormgeving vind ik dat Max Factor er het laatste jaar echt op vooruit gaat. Het merk is nog steeds duidelijk te herkennen, voornamelijk doordat ze nog altijd veel gebruik maken van de kleur goud. Deze combinatie met wit vind ik zelf echter wat frisser dan het zwart met goud wat Max Factor voorheen veel gebruikte. Ook niets mis mee, maar een lichte verpakking vind ik zelf net wat aantrekkelijker. 


Van de twaalf nieuwe kleuren nagellak ontving ik vier verschillende kleurtjes, namelijk;
- 115 Coconut Milk
- 205 Nude Rose
- 232 Tahitian Sunset
- 265 Fiery Fuchsia

De nieuwe Miracle Pure nagellakjes zijn de eerste 100% vegan nagellakjes van het merk, mede mogelijk gemaakt door plantaardige ingrediënten. De lakjes zijn geformuleerd met het natuurlijke antioxidant vitamine E en bevordert daardoor de ademende formule. Zo heb je gezond uitziende nagels, zelfs na het verwijderen van de nagellak.

Ook het borsteltje van de nagellakjes is vegan; niet geheel onbelangrijk. Dit gebogen borsteltje is gemaakt voor een gemakkelijke en streeploze applicatie. De ergonomische dop is gemakt van gerecyclede materialen en is zelf ook recyclebaar.


Dat klinkt natuurlijk allemaal ontzettend goed, maar presteren de lakjes ook goed? Het antwoord daarop is een volmondig já. Ik was verbaasd over de goede dekking van deze kleuren. Bij een witte of lichtroze nagellak heb je doorgaans toch wel wat meer laagjes nodig voor een volledige dekking. Bij de witte lak was één laagje eigenlijk al voldoende, en bij de lichtroze had ik ook meer dan genoeg aan twee laagjes.

Bij de vier lakjes heb ik op bovenstaande foto twee laagjes aangebracht. Dat vind ik zelf altijd het mooiste resultaat geven, en tevens is je nagellak wat beter beschermd met een tweede laagje.

Vooral over de kleur Coconut Milk ben ik erg positief verrast. Witte lakjes brengen vaak niet dekkend en streperig aan; bij dit kleurtje is daar absoluut geen sprake van. Hij dekt goed én is allesbehalve streperig.

Het enige puntje van kritiek wat ik te melden heb is dat de lakjes wat plakkerig aanvoelen. Hoewel ze snel drogen duurt het echt wel even voordat dit plakkerige laagje weg is. Dat vond ik zelf iets minder prettig, maar voor de rest vind ik de lakjes erg fijn en blijven ze goed zitten.

Max Factor Miracle Pure Nagellak - €8.99 per stuk.


De nieuwe Max Factore Miracle Pure Foundation is een skin-improving foundation. Deze foundation is een foundation én huidverzorging in één. Doordrenkt met 89% huidverzorgingsingrediënten waaronder een collageenverhogend complex, vitamine C en hyaluronzuur.

Ik ontving deze foundation in twee kleuren; 40 Light Ivory & 45 Warm Almond. Deze kleuren zijn allebei helaas voor mij te donker, waardoor ik ze zelf alleen op mijn arm heb kunnen testen. Voor een full face is de foundation namelijk -helaas- écht veel te donker.


Op mijn arm lijkt de kleur Light Ivory nog mee te vallen, maar mijn armen zijn zeker een aantal tinten donkerder dan mijn gezicht. Warm Almond is helaas nog een stukje donkerder. Op de website van Max Factor zag ik wel dat de foundation er nog in twee lichtere tinten is, dus ik denk dat de lichtste tint wat beter bij mijn huidskleur past.

Wat ik wel kan zeggen over deze foundation is dat hij erg prettig uitblendt. De foundation is vrij dun en daardoor goed te vergelijken met een dagcrème. Ondanks dat hij dun is heeft hij een goede dekking, zonder dat het aanvoelt als een dikke laag make-up. Lijkt mij erg prettig voor de zomer!

Max Factor Miracle Pure Foundation -€18.99


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen