Boek Review | Zwerm - Kenneth Oppel

Kort geleden recenseerde ik het eerste deel in de De Invasie serie van Kenneth Oppel; Woeker. Over dit eerste deel was ik ontzettend enthousiast. Omdat ik het tweede deel -die recentelijk is verschenen- ook al in huis had kon ik vrijwel gelijk door in boek nummer twee. Ook deze heb ik inmiddels uit. Nieuwsgierig of ik na deel twee nog steeds zo enthousiast ben over deze serie? Lees dan snel verder!

Eerst bracht de regen dodelijke planten naar de aarde. Maar wat er met de volgende bui neerkomt, is nóg gevaarlijker.
Dankzij Seth, Petra en Anaya is er een tegengif waarmee het leger de planten te lijf kan gaan. Maar dan brengt de nieuwe regen insecten met zich mee: van gigantische muggen met een dodelijke beet tot aardwormen die hele gebouwen verwoesten.

Maar onze helden kunnen niet meevechten tegen deze monsters. Ze zitten namelijk opgesloten in een geheim onderzoekscentrum. Voor het eerst ontmoeten ze andere tieners die ook immuun zijn voor de aanvallen van de planten en insecten. Met lichamen die óók een mysterieuze verandering doormaken…

Seth, Petra en Anaya komen voor een groot dilemma te staan: wie is eigenlijk de vijand? Zijn ze zelf meer mens of alien? En aan welke kant wíllen ze eigenlijk staan?

De meest ideale situatie is om beide boeken gelijk achter elkaar door te lezen. Dan heb je namelijk helemaal niet door dat je in een nieuw boek begint; de twee boeken lopen vrijwel naadloos op elkaar over. 

Zwerm is in mijn opinie íets minder spannend dan het eerste deel, maar ik moet zeggen dat ik met series vrijwel altijd het eerste deel het beste vind. Je maakt dan kennis met een hele nieuwe wereld en in het eerste boek is alles en iedereen nog onbekend.

Desondanks maakte dat niet dat ik minder van het boek heb genoten. Zwerm staat boordevol gebeurtenissen die zich op rap tempo afwisselen. Door de beeldende schrijfstijl van Kenneth Oppel liepen mij de rillingen zo af en toe over mijn rug. Ik zou er niet aan moeten denken als alle beesten uit het boek tot leven zouden komen. 

Doordat het boek lekker vlot gaat heb je helemaal het gevoel dat je het verhaal in wordt gezogen. Voordat je het weet heb je dit boek uit en dan is het even treuren, want het wachten is nog op deel 3. Ik kan in ieder geval niet wachten tot deze uit komt zodat ik kan lezen hoe de serie verder gaat. Woeker & Zwerm zijn mij allebei érg goed bevallen!

Handig om te weten: hoewel de De Invasie serie valt onder de categorie 'kinderboeken/young adult' zijn de boeken ook ontzettend leuk voor volwassenen. Ik lees normaal gesproken hoofdzakelijk thrillers en spannende boeken, maar deze boeken doen voor mij zeker niet onder. Perfect voor een beetje afwisseling!


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen