Natuurlijke producten van Betere Producten

Een tijdje geleden mocht ik een fantastisch pakketje ontvangen van Manon, eigenaresse van Betere Producten. Een website vol met prachtige, natuurlijke producten. Producten die zijn geproduceerd ter vervanging van de vele wegwerpartikelen waar we op dagelijkse basis gebruik van maken. Ik mocht een aantal van deze producten ontvangen en hoop jullie in dit artikel net zo enthousiast te maken als dat ik zelf ben!

Dat we allemaal op de hoogte zijn van de grote milieuproblemen in de wereld is denk ik een feit. Desondanks zijn velen van ons niet actief genoeg bezig met het oplossen van dit probleem. Hoewel we dit probleem niet van de één op de andere dag kunnen aanpakken zijn er wel heel veel kleine oplossingen die we kunnen doorvoeren in ons dagelijkse leven. Wat dacht je er van om bijvoorbeeld een broodtrommel aan te schaffen in plaats van elke dag een plastic zakje te gebruiken?

Zelf ben ik hier de laatste jaren steeds actiever mee bezig. Zo neem ik altijd een herbruikbare tas mee als ik boodschappen ga doen of ga winkelen, neem ik groentes los mee zonder deze in een plastic zakje te stoppen en koop ik tegenwoordig een groot deel van mijn kleding tweedehands. Toch zijn er nog een heel aantal wegwerpproducten die ik op dagelijkse basis gebruik.

Een grote boosdoener is daarvan het wattenschijfje. Elke dag verwijder ik mijn make-up met twee tot drie wattenschijfjes. Reken dat maar uit keer 365. Dat zijn meer dan duizend wattenschijfjes op jaarbasis! Herbruikbare wattenschijfjes stonden dan ook hoog bovenaan mijn wishlist en ik heb eigenlijk geen idee waarom ik er zo lang mee heb gewacht.

De herbruikbare wattenschijfjes van Betere Producten komen in een handig zakje. In het zakje zitten 18 wattenschijfjes die bestaan uit 70% bamboe en slechts 30% katoen. Volledig zonder plastic! Wat mij opviel aan deze wattenschijfjes is het feit dat ze ontzettend zacht zijn. Hierdoor voelen ze bijna net zo zacht als een 'echt' wattenschijfje en merk je tijdens het verwijderen van je make-up nauwelijks verschil.

Het enige waar je even rekening mee moet houden bij de wattenschijfjes is het schoonmaken. Als je veel make-up draagt -laten we zeggen een full face- wordt aangeraden om de schijfjes direct na het gebruiken even af te spoelen onder de kraan. Zo voorkom je hardnekkige vlekken die je er later niet meer uitkrijgt. Daarna stop je je vieze wattenschijfjes in het zakje en kun je ze op 40 graden wassen.

Ik ben helemaal fan van mijn herbruikbare wattenschijfjes. Ik heb nog een kleine voorraad aan gewone wattenschijfjes op voorraad en wissel deze nu af. Omdat ik zo'n drie wattenschijfjes per dag gebruik zijn mijn wattenschijfjes snel vies. Wanneer ze in de was zitten gebruik ik dan even een paar 'echte' wattenschijfjes, want om die nu ongebruikt weg te gaan gooien is natuurlijk helemaal zonde. Zodra mijn 'echte' wattenschijfjes op zijn bestel ik nog een tweede setje van deze herbruikbare schijfjes bij. Zo heb je altijd schone op voorraad. Draag je wat minder make-up, dan is één setje meer dan genoeg.

Herbruikbare wattenschijfjes - €17.95


Naast de wattenschijfjes ontving ik ook deze prachtige, natuurlijke make-up kwasten set. Deze is gemaakt van bamboe en geheel zonder dierlijk haar. De set bestaat uit 11 kwasten met synthetische haren en worden geleverd in een zakje van biologisch katoen.

De set bestaat uit elf kwasten, namelijk;
- Flat top brush
- Long handle kabuki brush
- Blush brush
- Foundation brush
- Blending brush
- Angled brow & liner brush
- Eye kabuki brush
- Eyeshadow brush
- Eye blending brush
- Concealer brush
- Mini kabuki brush

Omdat ik synthetische haren doorgaans geen pretje vind was ik heel erg benieuwd naar de kwaliteit van deze kwasten. Bij deze kwasten wordt nylon 6 gebruikt ene dat is een sterke vezel waar de natuurlijke levensduur vrij lang van is.

En ik moet je zeggen, de kwasten zijn verbazingwekkend zacht! Hoewel het aanbrengen en blenden iets minder gemakkelijk en soepel gaat dan met mijn reguliere kwasten vind ik dit zeker een prima setje. Ook een onwijs leuk cadeau om te geven aan een vegan/milieu bewuste vriend of vriendin. 


Om gelijk ook het gebruik van wattenstaafjes te verminderen ontving ik ook een ander artikel wat al langere tijd op mijn wishlist stond; herbruikbare wattenstaafjes. Deze komen in een handig doosje van bamboe waarin je ze overal mee naar toe kan nemen zonder ze kwijt te raken. 

In het setje zitten twee verschillende soorten wattenstaafjes. Eén wattenstaafje met gladde kantjes en één met gebobbelde kantjes. Zo kun je zelf kijken welke je waar prettig voor vind. Voor je oren bijvoorbeeld, maar zelf gebruik ik wattenstaafjes het meeste voor het verwijderen van de laatste restjes make-up. Deze herbruikbare wattenstaafjes zijn even wat anders dan 'stoffen' wattenstaafjes, maar doen uiteindelijk precies hetzelfde en werken heel gemakkelijk. Hier ben ik erg blij mee.


Last but not least ontving ik ook nog deze vegan lippenbalsem. Deze heeft een subtiele geur van vanille en komt in een handig, kartonnen doosje. Dit kartonnen doosje is volledig composteerbaar en is wederom gemaakt met natuurlijke ingrediënten.

Ik ben zelf een grote lipbalsem fanaat -ik heb een hekel aan droge lippen- en deze zit inmiddels standaard in mijn tas. Doordat het een klein formaatje is kun je hem heel eenvoudig overal mee naartoe nemen om even wat op te smeren wanneer je het gevoel hebt dat je lippen wat droog zijn.

& dat waren de producten die ik van Betere Producten heb mogen ontvangen. Ik ben heel erg blij met al deze producten en kan je zeker aanraden eens een kijkje op de website te nemen!

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

1 opmerking

  1. Wauw wat een fijne kwasten lijken me dit. En ook super dat je de pads kan hergebruiken. Worden ze na gebruiken in de wasmachine net weer zo wit?
    Liefs, Mariëlle

    BeantwoordenVerwijderen