Boek Review | De engel van Sevilla - Marelle Boersma


In 2017 startte Marelle Boersma met een reeks 'Ik vertrek-thrillers'. Dit zijn boeken die elk afzonderlijk te lezen zijn, maar wel onderdeel zijn van een reeks. De hoofdpersonages in deze boeken vertrekken naar het buitenland en maken hier een reeks bijzondere dingen mee. Hoewel Marelle Boersma al meerdere boeken in deze reeks schreef mocht ik onlangs voor het eerst kennis maken met deze auteur. Ik ontving haar nieuwste ik vertrek-thriller; De Engel van Sevilla.

In deze spannende Vertrekthriller van bestsellerauteur Marelle Boersma lukt het Sascha om haar twee passies te combineren: haar voorliefde voor Spanje en haar drijfveer om voor anderen te zorgen. Ze krijgt een droombaan in een resort in de zonnige stad Sevilla en gaat het avontuur aan. Haar baas vindt haar meer dan leuk, en dat hun liefde geheim moet blijven maakt hun relatie extra spannend. Dan valt er een dode in het resort. Als blijkt dat het geen natuurlijke dood was, beseft Sascha dat er iets gruwelijk mis is.

Dit boek is opgedeeld in hoofdstukken die verteld worden vanuit verschillende personages. Zo hebben we Sascha, Maria en Dario. De hoofdstukken wisselen elkaar af en laten je kennis maken met deze drie totaal verschillende personages.

De Spaanse cultuur wordt tot in de puntjes omschreven. Doe je je ogen dicht, dan waan je je écht in Spaanse sferen. De sfeer, de warmte en natuurlijk het lekkere eten zorgen ervoor dat je het liefst gelijk je koffers wilt pakken.

Het boek begint intrigerend te worden op het moment dat één van de bewoners onder verdachte omstandigheden om het leven komt. Niet precies wat je verwacht in een gemoedelijk verzorgingstehuis. 

De spanning loopt in een heel laag tempo een beetje op en zorgt ervoor dat je steeds meer vragen krijgt. Daarnaast is de intimiteit tussen Sascha en Joost steeds heter, evenals het prachtige weer. Naarmate het boek vordert komt er iets meer actie en worden je vragen in de laatste pagina's op een rap tempo beantwoord.

De engel van Sevilla is de perfecte thriller als je op zoek bent naar een roman met een spannend randje. Voor mijn smaak had er nog net even wat extra spanning en actie in mogen zitten, maar desondanks heb ik zeker van dit boek genoten en vind ik de schrijfstijl van Marelle Boersma absoluut de moeite waard.

Dit boek is perfect om in een zonnige middag in de tuin te lezen, en laten de weersberichten daar de aankomende dagen nu perfect voor zijn. Schenk jezelf er een lekker drankje bij in, zet een Spaans muziekje op de achtergrond en je hebt gegarandeerd een heerlijke middag!

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen