Boek Review | Drie Dates - Beth O'Leary


Yes, de nieuwe Beth O'Leary is er! Afgelopen maand verscheen de vertaling van haar nieuwste boek Drie Dates (of in het Engels, The No-Show). Omdat ik lyrisch enthousiast was over haar vorige drie boeken moest ik deze natuurlijk ook lezen, en lucky me; ik kreeg een exemplaar opgestuurd van Uitgeverij De Fontein. Nieuwsgierig of ik net zo enthousiast ben als over haar vorige boeken? Lees dan snel verder!

Drie vrouwen. Drie dates op Valentijnsdag. Drie keer een lege stoel… Siobhan, Miranda en Jane kennen elkaar niet, maar voor alle drie blijkt deze Valentijnsdag een keerpunt in hun leven…

8.52 uur. Siobhan kijkt uit naar haar ontbijtdate met Joseph. Ze was verrast toen hij het voorstelde, ontbijten op Valentijnsdag betekent toch wel iets... Maar waar is hij dan?

14.43 uur. Miranda hoopt dat haar Valentijnslunch met Carter een teken is dat na vijf maanden hun relatie serieuzer wordt. Maar waarom is hij niet komen opdagen?

18.30 uur. Joseph Carter had Jane beloofd haar nepdate te zijn op een verlovingsfeest op Valentijnsdag. Ze kennen elkaar nog niet lang, maar hun vriendschap lijkt voorzichtig méér te worden dan dat. Tot hij haar laat zitten…

Joseph Carter zou ideaal relatiemateriaal kunnen zijn. Tenminste, als hij ooit komt opdagen…

In het nieuwe boek van Beth O'Leary volgen we drie totaal verschillende dames, namelijk;

Jane; heeft haar baan opgezegd bij een advocaten en is vooral heel erg geheimzinnig. Carter en zij hebben samen een soort van boekenclub. 

Siobhan; werkt als lifestyle-coach en heeft een heel aangenaam, luxeleventje. Ze heeft het gevoel alles op de rails te hebben. Carter en zij hebben een friends with benefits relatie.

Miranda; werkzaam als boomchirurg en dagelijks alleen maar omringd door mannen. Carter is haar vriendje, althans... dat denkt ze vooral. 

De hoofdstukken worden afgewisseld tussen de dames en we krijgen hierdoor een goed beeld van hoe de dames in elkaar zitten, maar vooral ook wat hun band is met Carter. Doordat je de hoofdstukken door elkaar leest krijg je steeds meer vragen over deze mysterieuze man, want wie is Joseph Carter nu echt?

Hoewel ik misschien iets meer humor en vaart had verwacht had ik het boek als nog relatief snel uit. Beth O'Leary heeft altijd al een hele fijne schrijfstijl gehad en dat is in dit boek niet anders. 

Richting het einde van het boek komt het allemaal een beetje in een sneltrein en heb je écht geen flauw idee meer hoe alles nou in elkaar steekt. Ik bedoel dat dan op een positieve manier, want er zijn zoveel vragen! Gelukkig worden deze aan het einde allemaal beantwoord en zag ik het einde ook niet echt aankomen. Het einde was ook best zwaar in vergelijking met de rest van het boek, die juist vrij luchtig is.

Als ik de boeken van Beth O'Leary op een rijtje zet vind ik Drie Dates wel het minst sterk. Ondanks dat ik er zeker van heb genoten had er van mij iets meer mogen gebeuren en heb ik vooral een beetje humor gemist. Dat vind ik normaal juist zo kenmerkend aan Beth O'Leary; haar boeken vind ik normaal juist heel grappig.

Desondanks vind ik Drie Dates weer een heel mooi boek en kan ik je zeker aanraden deze eens te gaan lezen! Ik ben heel erg benieuwd waar Beth O'Leary ons de volgende keer mee gaat verrassen.


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen