Boek Review | My Sister The Serial Killer - Oyinkan Braithwaite


Hoewel ik het afgelopen jaar hoofdzakelijk Nederlandstalige boeken heb gelezen, vind ik het sinds kort ook weer erg leuk om zo af en toe een Engels boek te lezen. Zo kwam ik terecht bij de auteur Oyinkan Braithwaite en haar boek 'My Sister The Serial Killer'. Dit boek is ook uitgegeven in het Nederlands, maar gezien de unieke schrijfstijl van deze auteur vond ik het echt een must om hem in de originele taal te lezen. Dat heb ik gedaan en vandaag deel ik mijn ervaring met jullie!

When Korede's dinner is interrupted one night by a distress call from her sister, Ayoola, she knows what's expected of her: bleach, rubber gloves, nerves of steel and a strong stomach. This'll be the third boyfriend Ayoola's dispatched in, quote, self-defence and the third mess that her lethal little sibling has left Korede to clear away. She should probably go to the police for the good of the menfolk of Nigeria, but she loves her sister and, as they say, family always comes first. Until, that is, Ayoola starts dating the doctor where Korede works as a nurse. Korede's long been in love with him, and isn't prepared to see him wind up with a knife in his back: but to save one would mean sacrificing the other...

Laat ik beginnen door te zeggen dat ik dit écht een geweldig boek vond. Vanaf het eerste hoofdstuk wist Oyinkan Braithwaite mij te pakken door haar luchtige, grappige schrijfstijl. Het boek is onderverdeeld in een heleboel korte hoofdstukken die goed op elkaar aansluiten. Elk hoofdstuk wordt geschreven vanuit het perspectief van Korede en geeft je een kijkje in haar leven én dat van haar gestoorde zus. Want ja, zo kun je haar wel noemen.

Omdat de schrijfstijl van Oyinkan zo uniek is zou ik je aanraden om hem ook echt in het Engels te lezen. Dan komt het boek beter uit zijn voegen en is hij ook echt heel humoristisch. Hoewel de daden van Korede's zus natuurlijk niet normaal en ook zeker niet goed te praten zijn, zijn de situaties waarin ze zich soms bevinden stiekem wél heel grappig. En ach, het blijft natuurlijk allemaal fictie. ;)

Een thriller zou ik het boek dus ook niet noemen, eerder een roman met een spannend randje. Zeker naarmate het einde van het boek vordert ben je héél erg nieuwsgierig hoe het verhaal gaat aflopen en ik was niet teleurgesteld door het einde. 

Dit boek is lastig om te omschrijven zonder al te veel te verklappen, dus dat ga ik ook niet doen. Als je op zoek bent naar een luchtig, licht spannend boek; lees deze! Het is ook een perfect boek om uit je leesdip te komen, je kunt hem namelijk in een middag/avondje in één keer uitlezen. 

Het boek is wat lastig te verkrijgen omdat het al een wat ouder boek is, maar zelf scoorde ik een prachtige hardcover in nieuwstaat via Vinted. Mocht je niet graag Engels lezen is hij er ook in het Nederlands, maar ik zou je toch aanraden de Engelse variant te proberen. Het is heel simpel Engels, dus ook voor beginners goed te doen! 

'' Heb jij al eens iets van Oyinkan Braithwaite gelezen?

Geen opmerkingen