Boek Review | De Heks in Mij - Loes den Hollander


De afgelopen tijd zijn er weer ontzettend veel mooie boeken uitgekomen. Tussen onze verhuizing door ben ik druk aan het lezen en probeer ik alle vrije momentjes te gebruiken om van deze prachtige, nieuwe publicaties te genieten. Onlangs kreeg ik het boek 'De Heks in mij' van Loes den Hollander binnen. Ik had het boek binnen een mum van tijd uit en deel vandaag mijn recensie met jullie.

Het moederschap is niet voor iedereen weggelegd of vanzelfsprekend. Kaia, Jill en Wiesje kunnen daarover meepraten. Behalve de diepe wens om moeder te worden hebben ze nog een andere gezamenlijke focus. Als hun leven volkomen onverwacht verandert, krijgen ze alle drie te maken met tegenstrijdige emoties die het beste en tegelijk het slechtste in hen naar boven halen. En waardoor de heks in een van hen te veel ruimte krijgt.

Omdat ik voor het eerst kennis maakte met Loes den Hollander was ik ontzettend benieuwd naar wat ik aan ging treffen. Haar boeken krijgen over het algemeen hele goede recensies en ik weet dat ze vorig jaar ook een prijs heeft gewonnen. Dat doe je natuurlijk niet zomaar!

Ik begon daardoor met hoge verwachtingen aan het boek. Dat is natuurlijk altijd een beetje spannend, want de kans dat het dan tegenvalt is ook een stuk groter.

Het boek is onderverdeeld in vier delen. Je leest eerst drie verschillende delen die elk zijn geschreven vanuit een ander perspectief. Je leest het verhaal vanuit Kaia, Wiesje en Jill. Daarna lees je nog één deel waarin alle drie de verhaallijnen samenkomen en het verhaal ook een stuk meer diepgang krijgt.

Ik vond het heel erg lekker lezen door deze drie verschillende delen, omdat je steeds een heel andere kijk krijgt op de situatie. Desondanks had ik soms wel een beetje het idee van 'wat ben ik nou aan het lezen'. Het verhaal zit echt wel goed in elkaar, maar soms is het ook een beetje onduidelijk en zitten er een aantal hoofdstukken tussen waarbij ik sommige zinnen meermaals moest lezen.

Door de makkelijke schrijfstijl van Loes den Hollander vlieg je door het boek heen, ondanks dat het niet heel erg spannend is. Je bent toch benieuwd hoe alles aan het einde samenkomt en gelukkig werden al mijn vragen uiteindelijk goed beantwoord. Door de korte hoofdstukken heb je steeds de neiging om toch nog even gauw een hoofdstukje te lezen.

Al met al vond ik het zeker een geslaagd boek en ben ik vooral heel erg benieuwd geworden naar de andere boeken van Loes den Hollander!

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen