Boek Review | Fabulant - Marloes Kemming


Hoewel ik mijzelf het liefste verlies in een goede thriller, maak ik zo af en toe een uitstapje naar een ander genre. Meestal is dat dan een roman of een feelgood, maar fantasy of magische verhalen vind ik voor de verandering ook heel erg leuk. Toen ik de synopsis van Fabulant van Marloes Kemming las werd ik gelijk enthousiast. Ik was zo gezegend om een recensie exemplaar te mogen ontvangen, en die kans greep ik natuurlijk met beide handen aan. Inmiddels heb ik het boek uit en deel ik graag met je of het de moeite waard was!

Isa heeft de stomste zomervakantie ooit. Haar vader en stiefmoeder zijn op huwelijksreis en hebben haar gedumpt bij de saaie oom Arnold. Ze verveelt zich kapot. Maar dan komt ze erachter dat oom Arnold een groot geheim heeft. In zijn tuin bevindt zich de poort naar Fabulant, een magische wereld vol wonderlijke wezens, spannende plekken en... groot gevaar.

Wanneer Isa per ongeluk door de poort valt, begint een avontuurlijke reis. Ze zoekt een nieuwe weg naar huis via raadselachtige werelden, op de hielen gezeten door het kwaad. Gelukkig krijgt ze hulp van Nobel, een zwarte panter die van vorm kan veranderen, en van de magiër Monsi. Maar dan komt Isa voor een zware keuze te staan: redt ze zichzelf of vecht ze voor de vrijheid van haar vrienden? En kan een doodgewoon meisje het wel winnen van het kwaad?

Voordat ik mij verdiep in het verhaal wilde ik even zeggen hoe práchtig ik deze omslag vind. Je kunt er echt even naar blijven kijken en zal dan elke keer weer iets nieuws ontdekken op de cover. Hij ziet er heel fantasievol en magisch uit, ik kreeg er gelijk Alice in Wonderland vibes van. Niet zo gek, want dit verhaal is ook duidelijk geïnspireerd op het populaire werk van Lewis Carol.

Goed, tijd voor het boek zelf! Zoals ik al zei is het boek duidelijk geïnspireerd op Alice in Wonderland. Laat dat nu eens één van mijn favoriete fantasieverhalen zijn, maar de auteur maakt het zichzelf hier ook gelijk lastig mee. Zo'n bijzonder verhaal is natuurlijk heel moeilijk om te evenaren. 

Desondanks heb ik erg genoten van dit boek. De personages zijn natuurlijk wat jonger en daardoor leest het boek als volwassene heel erg snel weg. Ik had hem zelf in een paar uurtjes uit, dus het is het perfecte boek voor een druilerig avondje op de bank. Ondanks dat het boek voor een jonger publiek is geschreven had ik niet het gevoel dat ik een kinderboek aan het lezen was en is het ook zeker de moeite waard als je net als ik niet meer onder die doelgroep valt.

De personages en plottwisten zijn erg beeldend geschreven, waardoor je lekker wegkruipt in de wereld van Fabulant. Gezien het einde verwacht ik enigszins een vervolg op Fabulant, en die zou ik ook zeker willen lezen!

Kortom; houd je van fantasievolle verhalen met een spannende twist? Dan is Fabulant echt iets voor jou! Ik heb er in ieder geval van genoten.

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen