Boek recensie | De Wensenwinkel - Chantal Claassen & Saskia M.N. Oudshoorn


Ik ben dol op boeken en Kerst. Combineer die twee dingen en je hebt de perfecte combinatie! Toen het boek 'De Wensenwinkel' binnen kwam kon ik niet wachten om hier in te gaan lezen. Omdat ik nog een aardig stapeltje met recensie exemplaren had liggen moest ik langer wachten om in dit boek te beginnen dan ik graag zou willen, maar na flink door te lezen was het dan eindelijk zo ver. Ik heb het boek inmiddels uit en laat je vandaag weten of het het wachten waard was!

In 'De wensenwinkel' van Chantal Claassen en Saskia M.N. Oudshoorn beginnen beste vriendinnen Claire en Josie een wensenwinkel. De knappe aannemer Stijn verbouwt een oude naaisalon tot een winkel, en daarna stromen de wensen al snel binnen. De winkel is zo’n groot succes dat ze meer handen nodig hebben. Het liefst die van een man… Kan de knappe soapster Jim de vriendinnen helpen?

De Synopsis van dit boek deed mij gelijk denken aan een film die ik -volgens mij vorig jaar- voor het eerst zag; Project Christmas Wish. Deze film heeft eenzelfde soort verhaallijn en die vond ik zó leuk. Zo'n lekkere zwijmelfilm waar je helemaal niet bij na hoeft te denken.

Ik had daardoor de stille hoop dat De Wensenwinkel mij datzelfde gevoel zou geven. Om in de stemming te komen kroop ik met een flinke beker warme chocolademelk op de bank en begon ik in dit boek.

Al snel kwam ik er achter dat De Wensenwinkel nog veel beter is dan de film waar ik het boek mee vergeleek. De sfeer spat van de pagina's af en zorgt ervoor dat je niet wilt stoppen met lezen. Je wilt eigenlijk in dit boek kruipen om je tussen de personages te mengen.

Het boek is geschreven vanuit verschillende perspectieven, maar we lezen hoofdzakelijk vanuit het perspectief van Claire. Daarnaast komen ook de personages Josie, Jim en Stijn aan bod. Langzaam krijg je steeds meer inkijk in hun levens en voel je steeds meer verbondenheid met zowel hen als de wensenwinkel.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dit boek geweldig vond. Wat heb ik hier ontzettend van genoten! Het boek gaf mij een heel warm gevoel, maar zette ook zeker aan het denken. Het verhaal komt richting het einde namelijk heel mooi samen en roept dan zeker gevoelens bij je los.

Het boek is vlot geschreven, heeft een warme sfeer en heeft een prachtige afsluiting. Wat mij betreft was het boek helemaal 'af' toen ik hem dichtsloeg, en dat is precies zoals ik het graag zie. 

Zoek je nog een leuk boek om rondom de feestdagen te lezen? Dan is de wensenwinkel het perfecte boek voor jou. Hij is ook nog eens heel fijn geprijsd, dus daar hoef je het niet om te laten. ;)


Dit artikel bevat een recensie exemplaar.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen