Bourjois Healthy Mix Clean Foundation


Na de lancering van de Healthy Mix Beautyfier, Nail Polish én mascara breidt Bourjois haar 'Clean Beauty Boutique' uit met de herlancering van de Healthy Mix Clean-Foundation. Een foundation die beloofd te zorgen voor een natuurlijke, stralende look én een medium tot volledige dekking. Ik mocht twee kleuren ontvangen en heb deze vernieuwde foundation natuurlijk uitgebreid getest.

De Clean Beauty lijn van Bourjois wordt steeds verder uitgebreid, en dat vind ik persoonlijk erg fijn. Deze producten hebben namelijk hele fijne formules. Alle producten zijn als clean gedefinieerd met formules die goed zijn voor de huid én waarbij alleen maar goedgekeurde ingrediënten (van natuurlijke oorsprong) worden gebruikt. De formules zijn allereerst vegan, wat betekent dat ze vrij zijn van dierlijke ingrediënten én dierlijke bijproducten. Daarnaast bestaat de verpakking uit gerecyclede materialen en is daardoor een stuk minder belastend voor het milieu. Worden we allemaal blij van!

Wat betreft de vormgeving is Bourjois dicht bij zichzelf gebleven. De verpakking is vrijwel identiek aan de 'oude' Healthy Mix foundation, al zijn de veranderingen niet altijd zichtbaar. Het materiaal is natuurlijk gerecycled en dat zie je niet altijd aan de buitenkant. Daarnaast zijn er wat kleine moderniseringen doorgevoerd in de lettertypes en opbouw. Al met al een heel 'clean' flesje.

De voordelen van de Healthy Mix Clean Foundation op een rijtje:
- Zorgt de hele dag voor een natuurlijke, stralende teint.
- Verheldert en egaliseert de huidskleur met een gezonde mix van vitamine C, E en B5.
- Geeft een medium tot volledige dekking.
- Biedt tot 24 uur hydratatie en heeft een clean en vegan formule die bestaat uit 85% ingrediënten.
- Bevat 2,4x meer vitamines dan de 'oude' Healthy Mix foundation.
- Imperfecties en tekenen van vermoeidheid worden gemaskeerd.

In totaal lanceert Bourjois vijftien verschillende kleuren. 8 kleuren in de categorie 'Very Light - Light' en 7 kleuren in de categorie 'Medium - Dark'. Een mooie lijst met kleuren met daarbij nog genoeg ruimte voor uitbreiding.

Ik ontving zelf de twee lichtste kleuren: 49,5N Fair Ivory en 50C Rose Ivory. Wat betreft kleur bijna identiek aan elkaar, hoofdzakelijk de ondertoon van deze foundation is verschillend. Zo heeft Fair Ivory een neutrale ondertoon en heeft Rose Ivory een koele ondertoon.

Foundations matchen bij mij zelden perfect, maar ik moet zeggen dat deze Healthy Mix Foundation een perfecte match is! De Fair Ivory is perfect voor de lente en zomer en de Rose Ivory is weer perfect voor de herfst en winter. Door de verschillende ondertonen sluiten ze heel goed aan bij mijn eigen huidskleur. Die is in de verschillende seizoenen natuurlijk net even anders!

Wat betreft dekking ben ik ook heel erg te spreken over deze foundations. Ze dekken namelijk ontzettend goed! Met één laagje heb je echt al een goede dekking, zonder dat het een opvallende 'laag' foundation is. Het ziet er heel erg natuurlijk uit en de kleur blendt ook mooi met mijn eigen huidskleur.

De foundation blend goed uit én blijft goed zitten, wat ik twee hele grote pluspunten vind. Dat de kleuren perfect aansluiten gebeurt mij ook zelden, dus ik ben meer dan tevreden over deze herlancering van Bourjois!

Bourjois Healthy Mix Clean Foundation - €17.99 per stuk.


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen