John Frieda Deep Sea Hydration Verzorgingslijn

Roep je 'droog en beschadigd haar' dan roep je mij. Nee grapje, zo erg is het nu ook weer niet helemaal. Al moet ik wel zeggen dat ik wat betreft shampoos vaak wel kies voor producten met deze aanduiding. Waarom? Omdat krullend haar gewoon snel droog is, en door het vele föhnen ook sneller beschadigd. Onlangs lanceerde John Frieda de nieuwe Deep Sea Hydration-verzorgingslijn speciaal voor droog en bschadigd haar, en die wilde ik natuurlijk testen!

De nieuwe Deep Sea Hydration lijn is geïnspireerd op de oceaan en bestaat uit een shampoo, conditioner en haarmasker. Deze beloven het haar een diepe hydratatie te geven én goed te verzorgen. De lijn is gemaakt met een formule van zeewier en kokosolie en is daarnaast vegan, vrij van parabenen, siliconen én sulfaten. Dat klinkt voor mijn krullen heel fijn, want al deze ingrediënten zijn alleen maar slecht voor je haar.

Een leuk weetje; John Frieda werkt voor deze lijn samen met 4Ocean, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor het inzamelen van oceaanplastic. De inspiratie voor deze nieuwe lijn kwam namelijk voort uit de oceaan en wat zij te bieden heeft. John Frieda wil bijdragen aan de gezondheid van het leven in de oceaan. 4Ocean zamelt dezelfde hoeveelheid oceaanplastic in als de hoeveelheid plastic die zal worden gebruikt voor de productie van verpakkingen van deze nieuwe lijn. De lijn is daarmee Cleanup Partner Certified. Vind ik heel erg mooi en een nobel streven, niet waar?

Voor de vormgeving is er gekozen voor een opvallende print in blauwe en groene tinten. Deze passen goed bij de algehele 'oceaan' sfeer van deze collectie. 

De Deep Sea Hydration Moisturising Shampoo belooft het haar te repareren en hydrateren. Met een zachte, frisse geur doet deze shampoo absoluut wat hij beloofd. Hij maakt mijn haren ontzettend lekker zacht en het voelt ook gelijk heel erg fris en goed aan. 

Het beste is om de shampoo te combineren met de bijbehorende conditioner, en daarvoor hebben we de Hydration Moisturising Conditioner. Deze verzacht de droge punten en belooft het haar weer meer glans te geven. Nu moet ik zeggen dat mijn haar van zichzelf altijd al heel erg glanst, waardoor ik dat niet goed kan beoordelen. Dat effect heb ik namelijk met welke shampoo dan ook. Wel vind ik dat de conditioner mijn puntjes heel erg goed aanpakt en ervoor zorgt dat deze na gebruik niet zo pluizig zijn. 

Omdat we in de decembermaand zitten pak ik die puntjes het liefste nog even extra aan. Droge punten zijn namelijk kenmerkend bij mijn haartype. Hiervoor gebruik ik graag het nieuwe Deep Sea Hydration Moisturising Mask. Dit is een diep hydraterend masker die het haar van binnenuit hydrateert.

Het haar masker kun je gebruiken ter vervanging van de conditioner. Je kan de conditioner gerust als nog gebruiken, maar die stap is eigenlijk overbodig en dus is het zonde om dan onnodig conditioner et verspillen. Gebruik het masker in de puntjes van je haar, laat het een paar minuutjes (ongeveer drie) intrekken en spoel daarna grondig uit. Glanzende punten gegarandeerd!

Ik gebruik de shampoo, conditioner en het masker nu ruim een week en ben tot nu toe heel erg tevreden. De producten doen wat ze beloven én laten mijn haar heerlijk fris ruiken. Wat mij betreft is dit een aanrader!

John Frieda Deep Sea Hydration Shampoo - €11.99 | Conditioner - €11.99 | Hair Mask - €12.99

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer. 

Geen opmerkingen