Boek Recensie | Daughter of the Pirate King - Tricia Levenseller

Hoewel ik veel boeken lees, zijn er zelden boeken die ik zó snel uitlees als deze. Onlangs bestelde ik het boek 'Daughter of the Pirate King' en toen ik hem binnen kreeg ben ik er gelijk in begonnen. Ik ben een grote fan van de Pirates of the Caribbean films, en daarom wilde ik graag eens een boek in deze sfeer lezen. Ik kwam toen uit bij dit boek en jeetje, wat was hij goed! Vandaag deel ik met jullie waarom je dit boek écht moet lezen.

If you want something done right. .. When her father, the ruthless Pirate King, discovers that a legendary treasure map can be found on an enemy ship, his daughter, Alosa, knows that there's only one pirate for the job - herself. Leaving behind her beloved ship and crew, Alosa deliberately facilitates herown kidnapping to ensure her welcome on the ship. After all, who's going to suspect a girl locked in a cell? But Alosa has skills enough for any three pirates, and has yet to meet her match. Although she has to admit that the surprisingly perceptive and unfairly attractive first mate, Riden, the lucky pirate charged with finding out all her secrets, comes the closest. Now it's down to a battle of wits and will.... Can Alosa find the map before Riden figures out her plan?

Zoals de synopsis van dit boek al duidelijk maakt betreft dit een Engelstalig boek. Hoewel ik veel Nederlandstalige boeken lees, lees ik ook nog steeds heel veel boeken in Engels. Niet elk boek is namelijk vertaald, maar in sommige gevallen vind ik het ook gewoon prettiger om het in de oorspronkelijke taal te lezen in plaats van een vertaling.

Mocht je dit boek willen lezen en niet zo goed zijn in Engels (of het gewoon niet fijn vinden om Engels te lezen), dan heb je dus voor nu even pech (I'm sorry!). Máár, ik denk dat dit boek snel vertaald gaat worden... want hij is zó goed én hij is op dit moment erg populair.

Goed, tijd voor het boek zelf. Zoals ik in de intro al zei vloog ik echt door dit boek heen. Daughter of the pirate king is dan ook vrij eenvoudig geschreven. Het is geen ingewikkeld of intens verhaal; het is vooral heel erg leuk en actief.

Het boek zit vol zwaardgevechten, typische piraten stereotypes, zeemeerminnen én natuurlijk het geen waar het uiteindelijk allemaal om draait; een verborgen schat. Oh en niet geheel onbelangrijk -;)-; romantiek. Eigenlijk kan je dit boek wel een beetje vergelijken met de Pirates of the Caribbean films. Als je daar van houdt, dan weet ik zeker dat je ook van dit boek gaat genieten!

Tijdens het lezen waande ik mijzelf echt op het schip en voelde ik de spanning. Het verhaal wordt heerlijk levendig neergezet en er gebeurd eigenlijk elk hoofdstuk wel iets, zonder dat het te veel of ongeloofwaardig wordt.

Wat mij betreft is het enige verbeterpunt dat er naar mijn smaak iets meer romantiek in had mogen zitten, maar ik hoop dat we daar in deel twee dieper op in zullen gaan. Er is namelijk nog veel meer te ontdekken tussen hoofdpersonages Alosa en Riden.

Ik heb in ieder geval ontzettend genoten van dit eerste deel en deel twee (daughter of the siren queen) is inmiddels naar mij onderweg. Zodra ik die uit heb zijn jullie natuurlijk de eersten die het horen. ;) Ik ben erg benieuwd of dit boek net zo goed is!

'' Houd jij van boeken/films over piraten?

Geen opmerkingen