Budget Tip | Essence Fake It Till You Make It Nepnagels


Toen ik laatst bij het Kruidvat binnen liep voor wat boodschapjes, liep ik per toeval langs het schap van Essence. De laatste jaren koop ik weinig make-up meer van dit merk, al gebruikte ik hun producten vroeger maar al te graag. Ik wierp daarom eens een blik op het schap en zag toen iets interessant liggen; de Fake It Till You Make It collectie. Dit is een collectie die bestaat uit vijf verschillende setjes met nepnagels. Ik besloot er ééntje mee te nemen en deel deze vandaag met jullie, want wat zijn ze mooi!

Wanneer ik een feestje of speciale gelegenheid heb doe ik altijd graag even nét wat meer moeite voor mijn uiterlijk. Dan krul ik mijn haren, doe ik net wat extra make-up op én doe ik graag mijn nagels. Helaas heb ik hele dunne nagels die continu breken, waardoor de kans groot is dat ze rond een speciale gelegenheid net weer allemaal afgeknapt zijn.

Ik heb daarvoor altijd wat nepnagels op voorraad die je snel kunt opplakken. Meestal lak ik deze zelf van te voren en werk ik dan met speciale lijmpatches, maar deze nagels van Essence zijn nóg makkelijker.

Deze nagels zijn namelijk voorzien van prachtige nail-art én ze zijn voorgelijmd. Dat betekent dat er aan de achterkant van de nagels al een stukje lijm zit waarmee je ze zo op je nagels kunt plakken. Het is letterlijk een minuutje werk en dan heb je prachtige nagels.

Als je de nagels op de langere termijn wilt dragen zou ik je aanraden om er wel een andere lijm bij te gebruiken, maar voor een feestje vind ik dit echt perfect. Ze blijven voor een dagje prima zitten en zien er naar mijn mening heel erg mooi uit.

De vijf designs die er zijn hebben wel allemaal dezelfde 'vorm' van nagels. Dat is het enige wat ik jammer vind, want de nagels zijn vrij lang en puntig. Je kunt ze natuurlijk zelf in vorm vijlen, maar omdat er nail-art op zit doet dat dan weer net af aan het resultaat. 

De nagels verwijderen kun je eenvoudig doen met water en zeep -dat raadt Essence zelf aan-, maar ik doe het zelf eigenlijk gewoon door ze met mijn andere hand te pakken en ze er af te trekken. Klinkt heel onprettig, maar in de praktijk werkt dit prima. De lijm is namelijk niet super sterk, waardoor ze met een beetje kracht makkelijk van je nagels afgaan zonder daarbij je nagelbed te beschadigen.

Ondanks dat de nagels voor mij wat aan de lange kant zijn vind ik ze ideaal en ga ik deze week zeker nog even terug om ook nog een paar van de andere designs te scoren. Een paar van deze setjes op voorraad vind ik ideaal!

Essence Fake It Till You Make It Nepnagels - €2.99 per setje.

Geen opmerkingen