De nieuwe Mon Bourjois geurcollectie


Bourjois stapt in de geurenwereld en lanceert daarmee Mon Bourjois. Dit is een collectie die bestaat uit drie vrolijke geuren; La fantastique, La formidable en La magnétique. Omdat ik nog niets over deze nieuwe lancering voorbij had zien komen was ik aardig verrast toen ik dit pakketje ontving, maar die verrassing was natuurlijk heel erg aangenaam. Nieuwsgierig wat ik van deze nieuwe parfums vind? Lees dan snel verder.

Ik begin natuurlijk bij de vormgeving, want bij een parfum vind ik de verpakking heel erg belangrijk. Een mooi flesje staat natuurlijk gelijk leuker in je huis, maar het is ook leuker om cadeau te geven! Hoewel parfum heel erg persoonlijk is vind ik het altijd erg leuk om een parfum cadeau te geven. Soms kom je namelijk zomaar een geur tegen die je bij een bepaald iemand vind passen.

De parfums van Mon Bourjois komen allereerst in vrolijk gekleurde doosjes. Er zijn drie geuren en deze hebben elk hun eigen kleur; pastelgeel, perzikroze en lila. Hele lieve en schattige kleurtjes. De vormgeving van de doosjes is simpel en chique, maar trekt zeker de aandacht.

Wanneer je het doosje opent tover je hier een mooi flesje uit. De flacons zijn doorzichtig en ovaal, met daarin een vloeistof in een kleur die correspondeert met de kleur van het buitendoosje. De flesjes worden afgewerkt met het logo van Mon Bourjois én natuurlijk een opvallende, goudkleurige dop.

Persoonlijk vind ik het hele lieve flacons die goed bij de Parisian sfeer van het merk kennen. De vormgeving is kenmerkend zoals we van Bourjois gewend zijn en ik denk dat het goed is dat ze hier niet te veel van afwijken. Als ik deze flesjes in de winkel tegen zou komen zou ik zeker geïntrigeerd zijn, en dat is een goed teken!

Tijd voor de geurtjes zelf, want daar draait het uiteindelijk allemaal om. In totaal zijn er drie verschillende geuren, namelijk;


La Fantastique

La Fantastique is een verslavende amber gourmand eau de parfum. Deze parfum is opgebouwd uit topnoten van mandarijn, bloeit open met een bloemig hart van roos en jasmijn en eindigt met basisnoten van hout en vanille zoetigheden. 

Tijdens het opsprayen van dit parfum ruik ik vooral heel erg goed de bloemige geur van roos en jasmijn. Omdat ik zelf niet snel kies voor een bloemige geur was ik hier niet gelijk heel erg enthousiast over, maar naarmate de geur verder ontwikkelt werd ik steeds enthousiaster. De hout- en vanillenoten combineren heel erg soepel met de bloemige geur en creëren een fijne ondertoon. Hierdoor is de geur nog steeds bloemig, maar een stuk subtieler en aangenamer. Als je van bloemige geuren houd is dit dé geur voor jou. Ik vind hem lekker, maar voor mijzelf zou ik deze niet uitkiezen.


La Formidable

La Formidable is een moderne chypre met zoete en sprankelende fruitfacetten. Deze opent met topnoten van citrus en bergamot, gevolgd door bloemige en stralende hartnoten. De geur eindigt met een rijke basis van patchouli.

Deze geur vond ik gelijk bij het opspuiten verrassend lekker. De gele kleur van het flesje oogt al heel vrolijk en de geur zelf doet daar niet voor onder. Dit is een lekkere, frisse geur met een warme ondertoon. De citrus is duidelijk te ruiken, evenals de patchouli. Vooral als je de geur wat dieper 'opsnuift' komt de patchouli heel goed naar voren. Heel erg lekker! 


La Magnétique 
La Magnétique is een heldere, frisse en transparant bloemige compositie. Deze is opgebouwd met topnoten van roze peperkorrels en opent met hartnoten van jasmijn, roos en sappige peer. De geur eindigt met hartnoten van musk en cashmere. 

Oei, wat is het lastig om een favoriet te kiezen! Ik vind persoonlijk dat La Formidable en La Magnétique erg dicht bij elkaar in de buurt liggen. Het ene moment vind ik La Formidable het lekkerste  (deze is net wat frisser), terwijl ik het andere moment meer neig naar La Magnétique (net wat warmer). 

De parfums van Mon Bourjois zijn heel erg scherp geprijsd; voor €19.99 heb je namelijk al een 50 ML flesje. Ondanks dat een geur een Eau De Parfum is zegt dat niet altijd iets over de langdurigheid, maar bij deze geuren was ik positief verrast. De parfums blijven gedurende de dag namelijk verrassend goed hangen. Natuurlijk zwakt de geur gedurende de dag wel iets af, maar aan het eind van de dag ruiken ze nog steeds erg lekker. 

Eindoordeel; ik ben positief! Eigenlijk zijn alle drie de geuren erg lekker. La Formridable en La Magnétique zijn mijn favorieten (ik kan simpelweg niet kiezen), maar ook La Fantastique is erg lekker. Het is maar net waar je voorkeur qua geurnoten naar uit gaan.

De nieuwe geurtjes van Mon Bourjois zijn exclusief te koop bij Etos én via Etos.nl. De geurtjes zijn uitsluitend beschikbaar in 50ML variant en de adviesverkoopprijs is €19.99.

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen