KMS Tame Frizz Hair Care

Haarproducten testen vind ik altijd ontzettend leuk om te doen. Er zijn namelijk zó veel producten op de markt, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ik mocht onlangs een pakketje ontvangen van Haibu met daarin de KMS Tame Frizz Hair Care lijn. Deze lijn bestaat uit een shampoo, conditioner, olie én een haarmasker. Deze producten heb ik inmiddels uitgebreid getest en vandaag deel ik mijn ervaring.

Ik heb zelf krullend haar, wat betekent dat de uiteindes van mijn haar over het algemeen wat droger en pluizig zijn. Ik koos daarom voor een pakket dat past bij het haartype 'pluizig'. Ik kwam toen uit bij dit pakket van KMS. Het merk KMS kende ik al, maar ondanks dat had ik er nog niet eerder iets van geprobeerd. 

Deze lijn is speciaal ontwikkelt voor mensen die ook strugglen met pluizig haar. Of dat nou komt doordat je krullen hebt, of gewoon omdat het droog en beschadigd is. Met deze producten kun je dat hopelijk wat verminderen.

Bij het testen van een volledige productlijn begin ik natuurlijk met de shampoo. De Tame Frizz shampoo van KMS ruikt allereerst heerlijk. Het is echt zo'n typische kappersgeur en dat vind ik bij haarproducten altijd heel fijn. Het voelt dan op de een of andere manier toch gelijk wat luxer, alsof je net bij de kapper vandaan komt. ;) 

Deze shampoo geeft mijn haar na het wassen een fris gevoel én het ruikt heel erg lekker. Ik ga daarna verder met de volgende stap; de Tame Frizz Conditioner. Dit product heeft dezelfde geur en de bedoeling van het product is het voeden en verzorgen van je haar. Ik gebruik een conditioner altijd alleen aan de uiteinden van mijn haar (dus niet op mijn hoofdhuid). Na het gebruiken van de conditioner voelt mijn haar heerlijk zacht en is het na het douchen ook makkelijk doorkambaar.
Als je nog een stapje verder wilt gaan bevat deze lijn ook de Tame Frizz Smoothing Reconstructor. Dit is een flinke pot met daarin een heerlijk haarmasker. Ideaal om eens in de week (of twee weken) even lekker in te laten trekken om je haar een extra boost te geven.


Styling producten vind ik een musthave, en daarom gebruik ik na het wassen altijd verschillende producten voor mijn haar. Deze De-Frizz Oil vind ik ideaal om te verdelen over mijn haar voordat ik het ga föhnen. Zo krijgt het na het föhnen een mooie glans én beperkt de olie het pluizen zoveel mogelijk. Deze olie is tevens voorzien van dezelfde geur als de rest van de lijn, waardoor je haar extra lekker blijft ruiken.

Al met al ben ik meer dan tevreden over deze lijn van KMS. Is mijn haar na het gebruiken van deze producten pluisvrij? Nee, dat zeker niet. Ik denk ook niet dat ik dat resultaat snel ga behalen, want het is ook een kenmerk van krullend haar. Wordt het pluizen zoveel mogelijk beperkt? Dat zeker! Ik gebruikte hiervoor een andere shampoo van Garnier en merk zeker al verschil in de korte periode dat ik deze producten van KMS gebruik. Ik ben dan ook benieuwd of dit op de lange termijn nog meer verbeterd. Mocht dat zo zijn, dan laat ik dat zeker nog even weten!

Pluizig haar pakket KMS Tame Frizz - €56.37

Mocht je nog niet bekend zijn met Haibu, dan raad ik je zeker aan hun website eens te bekijken! Op hun webshop hebben ze nog véél meer voordeelpakketten. Ze hebben deze pakketten voor allerlei verschillende haartypes (beschadigd, dof, blond, pluizig haar et cetera) én ze hebben ook een ruim aanbod van verschillende merken (L'Oréal, Schwarzkopf, Olaplex et cetera). De levering is ook super snel, dus dat is wat mij betreft echt een aanrader. 

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen