Mijn favoriete gerechten

Ik ben dol op lekker eten. Hoewel ik best een specifieke smaak heb, zijn er niet heel veel dingen die ik niet lust. Er zijn daardoor héél veel gerechten die ik heerlijk vind om te maken, maar vooral om te eten. Omdat het bijna Pasen is en we tijdens dit soort feestdagen vaak gezellig samen eten deel ik vandaag mijn favoriete gerechten met jullie. Wellicht laat je je er nog door inspireren!

Burgers met Vlaamse friet
Op nummer één staat bij mij by far een goede burger. Burgers vind ik heerlijk in alle soorten en maten. Of het nu een 'standaard' burger is met sla, tomaat en bacon of een burger met salsa en nachos; je kunt er mij voor wakker maken. Wanneer wij burgers maken combineer ik dat altijd het liefste met aardappel wedges in schil of nog beter; Vlaamse friet.

Stukje vlees
Als je aan vlees denkt, denk ik dat de meeste mensen automatisch aan de supermarkt denken. Logisch, want daar haal je vaak een groot deel van je boodschappen. Persoonlijk haal ik vlees liever bij een specialist, omdat je écht merkt dat daar een groot verschil in zit. Vaak verschilt het qua prijs nog niet eens zo heel veel, maar qua smaak des te meer.

Ik haal daarom graag zo af en toe een lekker stukje 'speciaal' vlees. Denk daarbij aan een ribeye, een bavette of gemarineerde spareribs. Met dat laatste maak ik vooral mijn verloofde heel erg blij. ;)

Zo'n lekker stukje vlees kun je combineren met aardappels of rijst, maar vaak vind ik het ook erg lekker in combinatie met een stokbroodje en een soepje. Ook ideaal voor op een luie zondag! 

Kofta
Kofta is een gerecht dat ik doorgaans uit een pakje maak. Ik weet dat sommige mensen daar nogal gemengde gevoelens over hebben, maar de kofta van Knorr vind ik goddelijk. Met nog wat extra kruiden tover je dan binnen twintig minuten een -in mijn ogen- heerlijk gerecht op tafel. En laten we eerlijk zijn; we hebben niet elke dag zin om uren in de keuken te staan. 

Huisgemaakte Pizza
Voor kerst gaf ik mijn vriend een pizza oven van Ooni cadeau. Hier is hij heel erg blij mee, maar stiekem ben ik er minstens net zo gelukkig mee. Ik krijg nu namelijk regelmatig de lekkerste pizza's voorgeschoteld. Dat is geen straf, kan ik je vertellen.

Mijn favoriete pizza is een pizza met prosciutto, rucola en mozarella. Heel erg eenvoudig, maar ontzettend lekker. Deze pizza is ook heel erg lekker in combinatie met wat extra groentes zoals paprika, champignons en ui. 

Chili con carne
Last but not least; chili con carne. Ik ben dol op buitenlandse gerechten, en het chili con carne recept van Jamie Oliver staat hoog bovenaan mijn lijstje met favorieten. Deze maak ik minimaal eens per maand, maar als ik er zin in heb kan dat ook gerust vaker zijn. Je maakt mij sowieso heel erg blij met alles wat Mexicaans of Italiaans is. 

Nadat ik deze gerechten heb getypt heb ik spontaan weer honger, dus ik hoop jij ook! Ik ben vooral heel erg benieuwd naar jouw favoriete gerecht, want ik doe altijd graag nieuwe inspiratie op.

'' Wat is jouw favoriete gerecht?

*Dit artikel bevat betaalde promotie.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen