Boek Recensie | Vamps - Nicole Arend


De genres waarin ik boeken lees wisselen de laatste tijd ontzettend. Het ene moment lees ik een thriller, het andere moment een roman en dan weer fantasy. Toen ik het boek 'VAMPS' tegen kwam wist ik gelijk dat ik deze op mijn lijstje wilde zetten. Vroeger was ik namelijk méga fan van The Vampire Diaries, waar mijn liefde voor verhalen omtrent vampieren is begonnen. VAMPS moest en zou ik dus lezen, en mijn moeder was zo lief om dit boek voor mij te bestellen. Ik heb hem inmiddels gelezen en ik kan alvast één ding zeggen; dit boek móet je kopen. 

Welkom op Vamps: de oudste en meest exclusieve vampieracademie ter wereld.
Dillon heeft geen idee waarom zijn vader hem naar Vamps stuurt: een afgelegen eliteschool in de Zwitserse Alpen. Hij heeft niets gemeen met de andere leerlingen. Ze zijn arrogant, bloedmooi en… vampiers. Wat doet hij hier?
Al snel komt Dillon erachter dat ook hij geen gewone sterveling is. Sterker nog: van alle leerlingen blijkt hij de meest bijzondere vampier te zijn. Zijn bloed is het bewijs. Maar terwijl Dillons krachten als vampier groeien, groeit ook het gevaar…

Ik had geen idee wat ik precies moest verwachten van dit boek. Omdat ik heel erg fan ben geweest van The Vampire Diaries was ik bang dat het wellicht wat zou tegenvallen. Als je hoge verwachtingen hebt, dan komt dat namelijk zelden ten goede.

Ik kan je echter vertellen dat dit boek álles behalve tegenviel. Vanaf het eerste hoofdstuk wordt je meegezogen in de wereld van vampiers. De hoofdpersonage, Dillon, is een dhampier (half vampier, half mens) en daardoor geeft dit een groot contrast met de échte vampiers. Dit geeft de nodige frictie en zorgt voor heel wat spannende scènes gedurende het boek. De meeste vampiers zijn namelijk niet zo blij met zijn aanwezigheid.

Vamps zou ik omschrijven als een volwassen versie van Harry Potter, mét vampieren. Het boek heeft namelijk veel overeenkomsten; het speelt zich af op een school, er is veel magie, de hoofdpersoon is net even wat specialer dan de rest. Noem het maar op! 

Ondanks dat het een Young Adult boek is, is Vamps een heel stuk volwassener dan bijvoorbeeld Harry Potter. Zo zitten er een aantal licht spicy scenes in het boek en is er ook lekker wat chemistry tussen de personages. Daar houd ik altijd wel van!

In het eerste deel van het boek maken we vooral kennis met de VAMPS academy en de personages, maar naarmate het boek vordert gebeuren er steeds meer spannende dingen die nét wel of nét niet goed gaan. Zonder al te veel spoilers te geven gebeurt er richting het einde van het boek iets ernstigs waardoor je echt vraagtekens gaat zetten bij alle personages. Dit zorgde ervoor dat ik de laatste pagina's écht heb verslonden.

Kortom; ik ben fan! Ik vond het heerlijk om weer eens een boek in dit genre te lezen. Gelukkig voor mij, want er komen nog meer delen in deze serie. Ik kan niet wachten!

Geen opmerkingen